El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Forces Elèctriques d’Andorra signaran un conveni per convertir la zona RAS del Land Art en un espai didàctic i d’activitats als entorns del Llac d’Engolasters.

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, la signatura del conveni que té com a objectiu acostar la Biennal Internacional Land Art als escolars i alhora contribuir al coneixement del paper de l’aigua en l’obtenció de l’energia elèctrica a Andorra.

La Biennal Internacional Land Art, organitzada pel comissari Pere Moles, se celebrarà del 28 d’abril al 28 de juliol del 2017, i seguint l’experiència de la primera edició es reforçarà l’adaptació de la zona Ras com a espai d’activitats i animació per a escolars.

Mitjançant el conveni esmentat, Educació es compromet a coordinar els treballs per adaptar la zona RAS (el nucli del Land Art), preparant els recursos didàctics, la documentació i el material necessari, alhora que organitzarà el transport d’alumnes que visitaran l’espai i participaran en les activitats, i farà un recull fotogràfic i de vídeo de les activitats. Per la seva banda, FEDA patrocina les activitats assumint-ne el cost fins a un import de 15.000 euros.

Així, durant el mes de maig es preveu que entre 1.000 i 1.100 alumnes dels tres sistemes educatius visitin la zona amb el suport dels artistes i monitors. Seran alumnes de tercer cicle de primera ensenyança, i també hi haurà estudiants del batxillerat artístic interessats en aquesta matèria.

La implicació de FEDA s’emmarca principalment en la voluntat de potenciar la zona del Llac d’Engolasters com a espai per compaginar l’aprenentatge dels elements naturals de l’entorn amb la creativitat que suposa experimentar personalment el Land Art amb l’ús de matèries primeres, com pedres, branques o fulles. Així, en el mateix espai es contribuirà a fomentar el coneixement del paper de l’aigua en l’obtenció de l’energia elèctrica a Andorra, que és una missió que FEDA ja assumeix a través del museu de l’electricitat i les activitats del camí d’Engolasters.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada