El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior licita contractació d’empreses de transport públic de passatgers per carretera, necessàries per a la realització del servei de transport escolar diari dels alumnes escolaritzats en escoles públiques excepte els alumnes que siguin beneficiaris del bus lliure, d’acord amb les condicions establertes al Reglament regulador del transport escolar. El Govern va aprovar l’edicte, a proposta del titular en funcions d’Educació i Ensenyament Superior, en la sessió de Consell de Ministres del passat 6 de març. L’edicte es publicarà al BOPA de demà dimecres 20 de març.

El nou concurs de transport escolar es convoca amb la voluntat de seguir mantenint un alt grau de servei a l’usuari tot millorant les condicions de seguretat en els desplaçaments. Així doncs, d’acord amb les recomanacions en matèria de seguretat en el transport d’escolars europees s’ha acordat incorporar al concurs millores relatives a la seguretat dels escolars i dels conductors.

D’aquesta manera, es preveurà que tots els vehicles estiguin dotats obligatòriament de seients equipats amb cinturons que permetin garantir una correcta subjecció dels infants independentment de la seva edat i alçada.

El concurs preveu la valoració de la formació dels conductors en aspectes com el coneixement del tracte al públic i més concretament als menors. En el marc dels pla de prevenció de l’assetjament escolar, es demana també als xofers la seva implicació informant al ministeri en cas de sospita de possibles casos d’assetjament. De la mateixa manera, els conductors hauran de respectar els protocols d’actuació concrets en cas que un alumne es faci mal entre els trajectes de l’escola a l’autobús o a l’inrevés o durant el recorregut de transport escolar.

El plec de bases incorpora el compromís per part de les empreses transportistes de mantenir els mateixos conductors i autobusos al llarg del curs escolar. De la mateixa manera preveu un període de més de 8 mesos per poder adquirir vehicles nous. També es valorarà l’equipament de geolocalització.

El darrer contracte d’aquests serveis, que es va iniciar l’any 2013, ha exhaurit el termini de pròrrogues, d’acord amb la Llei de la contractació pública. Per això, s’ha de preveure un nou concurs per atendre els desplaçaments dels alumnes, inscrits en un centre públic del país, excepte els alumnes que siguin beneficiaris del bus lliure, a partir del proper curs escolar 2019-2020 –setembre del 2019-.

El transport escolar és un servei destinat principalment als alumnes de maternal i primària de les escoles públiques del país. Actualment el servei de transport escolar desplaça diàriament 1.800 alumnes repartits en una flota d’uns 47 vehicles diaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada