alcobe-sunyeLa ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, en qualitat de president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració que garanteix la connectivitat de tots els centres escolars.

El conveni formalitza l’estreta col·laboració entre Andorra Telecom i el ministeri des de l’arribada d’Internet a les escoles. La cooperació es reforça posteriorment amb la creació de la Xarxa Educativa Nacional d’Andorra (XENA), una eina que garanteix no només la inerconnectivitat entre les escoles sinó també entre totes les persones que integren la comunicat educativa. El pas posteriorment a la fibra ha permès als centres la incorporació de la tecnologia digital.

El conveni significa, però, un salt qualitatiu afavorint els  projectes conjunts destinats a afavorir l’ús de les tecnologies de la informació i l’educació en el conjunt de l’estructura educativa. Alhora garanteix que l’operador posi els mitjans per adaptar l’infraestructura als canvis tecnològics i la promoció de la societat del coneixement. L’acord marc assegura el desplegament del XENA, assegurant els serveis de telecomunicacions i d’allotjament de dades que proveeix Andorra Telecom.

Suñé ha manifestat que aquest conveni “aferma la col·laboració” entre el Govern i Andorra Telecom i ha agraït el suport de la parapública en matèria d’infraestructura educativa. Per la seva part, Alcobé ha recordat que la col·laboració amb Andorra Telecom és “fruit de la necessitat i de la voluntat d’interès públic” en un àmbit com l’educatiu. En aquest sentit, ha destacat la importància de “posar la tecnologia a l’abast dels centres”.

A la roda de premsa de presentació de l’acord també han participat el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el director de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà. Torredà ha precisat que la infraestructura tecnològica presentada avui “garanteix la interconnexió de tots els centres escolars d’Andorra, incloent els tres sistemes educatius”, mentre que Nadal ha explicat que actualment hi ha 23 edificis als quals es proveeix aquest servei, tots ells dotats de fibra òptica, fins el punt en què les infraestructures educatives tenen reservat un 20% de la capacitat de la xarxa andorrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada