Educació farà recomanacions als centres educatius per combatre l’assetjament escolar

El  Govern ha demanat als centres escolars dels tres sistemes educatius conèixer els projectes i recursos que utilitzen per fer front als casos de ‘bullying’ i que podrien ajudar a la resta d’escoles. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha explicat que l’objectiu és elaborar una anàlisi tècnica per fer recomanacions i millorar així la situació, abans que finalitzi el curs 2016-2017. L’Executiu treballa en un Pla de prevenció de l’assetjament escolar que s’ha començat a desenvolupar aquest curs i s’allargarà fins al 2019 per sensibilitzar la comunitat educativa i la societat, i evitar així l’aparició d’aquestes situacions.

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior està desenvolupant des d’aquest curs i fins al 2019 un Pla de prevenció de l’assetjament escolar a tots els centres educatius del país per tal d’evitar l’aparició d’aquest tipus de situacions. Una de les mesures més destacades és demanar a les escoles els projectes i recursos amb els quals treballen el ‘bullying’ a les seves aules i que consideren que podrien ajudar a la resta de centres. El ministre de l’àrea, Eric Jover, ha explicat que amb aquestes dades el Govern elaborarà un informe tècnic, mitjançant el qual aportarà recomanacions per millorar la situació, i espera poder-ho fer abans que finalitzi aquest curs.

Els objectius del Pla són la sensibilització, el trencament del silenci entorn l’assetjament, la capacitació dels equips docents per desenvolupar accions de prevenció i reconduir situacions d’assetjament escolar, i donar eines als alumnes per resoldre conflictes per la via del diàleg.

Pel que fa a les accions, Jover ha explicat que s’organitzaran conferències, s’aportarà material informatiu i activitats formatives mitjançant taules rodones o tallers específics, s’aportaran recursos específics com la prova pilot que s’està desenvolupant a l’Escola de Segona Ensenyança d’Encamp amb una aplicació informàtica, o la creació de premis.

Durant aquests tres cursos el Pla es podrà modificar o reajustar per tal de donar resposta als objectius marcats. Jover s’ha compromès a donar les xifres dels casos d’assetjament escolar a final de curs.

D’una altra banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, també ha informat de l’aprovació d’una licitació per valor de 325.000 euros per la reposició de material informàtic a algunes escoles. Concretament, l’objectiu és incorporar 434 ordinadors de taula, 67 pissarres interactives i 65 projectors multimèdia.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES