sunye-esteveLa ministra d’Educació, Roser Suñé, ha anunciat aquest dilluns, en el marc d’una roda de premsa conjunta amb el titular de Cultura, l’adequació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra al Marc Comú de Referència per a les llengües. Els nous diplomes correspondran als nivells:

•    a1 (nivell inicial): pot comunicar-se a nivell elemental per satisfer les seves necessitats amb fórmules fixes; pot mantenir una conversa senzilla sobre temes personals si l’interlocutor l’ajuda.
•    a2 (nivell bàsic): pot entendre i expressar idees sobre els temes més propers i comunicar-se en un viatge per satisfer les seves necessitats.
•    b1 (nivell llindar): pot desenvolupar-se amb èxit en la majoria de situacions quotidianes i descriure experiències i desitjos, així com expressar la seva opinió sobre qüestions properes.
•    b2 (nivell avançat): pot entendre la majoria de textos i mantenir converses amb fluïdesa sense esforços per part de l’interlocutor.
•    c1 (nivell funcional): pot tenir èxit en gairebé tots els intercanvis comunicatius, entén el doble sentit i el rerefons cultural de l’idioma, pot treballar en la llengua estrangera.
•    c2 (nivell de domini): la seva correcció és semblant a la d’un nadiu mitjà.

La propera convocatòria d’exàmens oficials de llengua catalana respondrà ja als nous nivells i tindrà lloc a finals d’aquest curs 2014-2015.

Suñé ha destacat que aquests exàmens, orientats a ciutadans interessats en completar el seu currículum, els permetrà en primer lloc, situar el seu nivell de competència de forma més precisa utilitzant les eines del Marc Europeu per a les llengües. La ministra ha remarcat igualment que els nous diplomes donen als empresaris referències de cada nivell a fi de valorar quin s’adequa millor al perfil de feina requerit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada