eduard-iniestaLa Fundació ONCA, amb la col·laboració del Consell General, organitzen el dilluns 20 de juliol, a les 22 h, el tradicional Concert Jardins de Casa de la Vall a càrrec de l’ONCA i d’Eduard Iniesta, compositor i intèrpret d’instruments de doble corda. El programa porta per títol Les cordes de la Mediterrània.

Tal com comenta Iniesta, “jo sóc, com tothom, un seixanta-cinc per cent d’aigua. La resta són cordes que obtinc fruit de la perseverança, la passió i la dedicació, perquè un dia algú em va disposar damunt de dues cordes i, com si fossin vies de tren, em va empènyer en un viatge apassionant i sense fi per aquest univers que tant estimo. D’aleshores ençà que llisco damunt la doble corda i de camí procuro engreixar la meva col·lecció”.

Eduard Iniesta interpretarà les seves obres creades per a l’ocasió amb  alguns dels instruments més característics de la cultura mediterrània, com el buzuki grec, el tzouras, el saz i el blagamàs. Un formació de catorze cordes de l’ONCA i el conjunt instrumental d’Iniesta, amb Robert Armengol a les percussions clàssiques, Antonio Sánchez a les percussions ètniques i Miguel Ángel Cordero al contrabaix, seran els encarregats de crear l’atmosfera de la Mediterrània a l’escenari de la Casa de la Vall.

Les entrades es posen a la venda avui, dilluns 6 de juliol. Es poden adquirir, al preu de 10 euros, a l’Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella i a l’Oficina de Turisme d’Ordino.

En cas de pluja, el concert es durà a terme al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

 

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra

Gerard Claret, concertino director

Eduard Iniesta, instruments de doble corda 

Miguel Ángel Cordero, contrabaix

Antonio Sánchez, percussió ètnica

Robert Armengol, percussió clàssica

 

Les cordes de la Mediterrània

Eduard Iniesta (1968)

Preludi per a Ivan Ivanovich, op. 26 (instrument – buzuki grec)

Els set pecats, op. 28Enveja (instrument – tzouras)

La petita casa de mi mateix, op. 21 (instrument – guitarra)

Els set pecats, op. 28Ira (instrument – buzuki grec)

Papallona d’Istanbul, op. 22 (instrument – saz)

Al peu del Cadí, op. 20 (instrument – blagamàs)

Cançons op. 27 – Vida vulnerable (instrument – guitarra acústica i veu)

 

EDUARD INIESTA

Eduard Iniesta Torres (Barcelona, 2 de març de 1968) és un compositor català especialitzat en instruments de doble corda de la Mediterrània.

Va començar a tocar la guitarra a l’edat de nou anys. La seva passió pels instruments de doble corda li ve de les agrupacions de corda (rondalles) catalanes i mallorquines, que tantes vegades havia escoltat de petit. Aquestes textures sonores i el seu amor per la música popular el van portar a la sonoritat de les seves composicions, les quals acostuma a vestir amb alguns dels més de quaranta instruments de Grècia, Turquia, Egipte o Portugal.

Llicenciat en dret a la Universitat de Barcelona, va fer el seu període inicial d’aprenentatge musical simultàniament amb els estudis de dret fins que es va llicenciar.

Durant una llarga etapa, el compositor va viatjar a països com Turquia, Grècia, Síria o Portugal per tal d’aprofundir en el coneixement dels instruments de corda autòctons.

La seva música és bàsicament portuària, perquè neix a Barcelona, una ciutat custodiada per un port, lloc per on li arriben les influències culturals dels països que l’envolten. Aquesta visió romàntica propicia la seva obra plena de matisos i de colors.

No hi ha dubte que Eduard Iniesta s’ha convertit en un referent al nostre país de la música mediterrània, de la qual és un profund coneixedor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada