iniesta-claretEduard Iniesta i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) han presentat aquest divendres el disc que han enregistrat de manera conjunta ‘La petita casa de mi mateix’, un treball fruit de l’encàrrec de l’orquestra al músic compost per 9 obres que volen convidar l’oient a “entrar” a l'”imaginari, la vida” d’Iniesta. Es tracta d’una música “portuària” que beu de diferents cultures mediterrànies i ideal per escoltar a “la tardor, a la vora de la llar de foc i una tarda de pluja”, segons Iniesta. De la seva banda, el concertino director de l’ONCA, Gerard Claret, ha remarcat que és un disc que “vola” que fa venir “ganes de volar” i que reflecteix la bona “sintonia” que hi ha hagut entre els músics. La voluntat és que aquesta producció pugui tenir continuïtat i es puguin fer concerts per presentar aquest disc.

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i el músic Eduard Iniesta han presentat aquest divendres el fruit de la seva col·laboració, el disc ‘La petita casa de mi mateix’, integrat per nou peces compostes per Iniesta i que suposen un viatge per la Mediterrània. De fet, el propi compositor ha manifestat que es tracta d’un disc que “convida l’oient” a entrar en la “seva vida”, el seu “imaginari”. És, en definitiva, una música “portuària” que beu de les diferents cultures que conformen la Mediterrània i molt inspirat en els poemes de Joan Vinyoli.

La voluntat és que aquesta producció, que ha estat fruit d’un encàrrec de l’ONCA, pugui tenir continuïtat i per aquest motiu, tal com ha explicat el concertino director de l’ONCA, Gerard Claret, es planteja la possibilitat de fer concerts per presentar el disc, que, de fet, és fruit de la col·laboració que el músic i l’ONCA van protagonitzar en el concert del cicle ONCA al Palau del maig del 2015 i que després també es va poder escoltar al concert de Casa de la Vall del mateix any. La sintonia entre els músics ha estat absoluta, tal com han manifestat Claret i Iniesta i això, han afegit, es “reflecteix al disc”. De fet, només van ser necessàries dues sessions per enregistrar-lo al Teatre Auditori de Sant Cugat.

L’ONCA, segons Iniesta, l’ha ajudat a “fer volar” la seva música i portar aquests sons mediterranis a “altres terrenys”. Ha remarcat que és un treball de “tardor”, per escoltar al “costat d’una llar de foc” en les tardes de “pluja”. El resultat, segons Claret, és un disc que li “encanta” i que fa venir “ganes de ballar”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada