Edgar Montellà, subcampió de les GSeries2 2018

El pilot del Snow Driving Andorra va tancar la seva participació en les Crèdit Andorrà GSeries2 (GS2) amb una segona posició en la classificació final de la G5, podi que no va ser suficient per recuperar el desavantatge que tenia a l’inici d’aquest últim parcial respecte al seu rival directe, i al final campió, Miquel Socias.
En aquesta última cita de les GS2 2018, el triomf va ser Gerard de la Casa que, en aquesta ocasió, va compartir GIAND amb Montellà.

L’inici d’aquesta última jornada, va complicar una mica més les aspiracions d’Edgar Montellà en la seva lluita per aconseguir el títol. Va ocupar la tercera posició en la màniga qualificativa, això li va suposar augmentar el seu desavantatge respecte a Sòcies a 7 punts.
En la continuació, Super Especial, Montellà (2n) va superar al seu rival, però solament li va poder llimar 1 punt en la diferència global comentada.
Tots dos pilots van coincidir en la Final A. El pilot andorrà va dominar de principi a fi aquesta última final del certamen però, la segona plaça del seu rival va deixar, de manera definitiva, el títol en mans de Socias per una diferència de 4 punts.

A pesar que el títol es va escapar, Montellà estava satisfet de la seva actuació en la GS2 de la present temporada, aquesta era l’opinió abans de pujar al podi final: Hem competit fins a l’últim moment però aconseguir el títol no ha estat possible, solament puc felicitar al campió (Miquel Socias) i, si és possible, tornar-ho a intentar la temporada vinent. El Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra era conscient del moment en què el títol se li va escapar: No tinc dubtes que la final de la G3, quan el canvi de velocitats va dir prou, va ser el moment decisiu del certamen. Vam cedir 10 punts al rival i encara que durant la jornada següent vam recuperar en part, les nostres possibilitats van quedar tocades. També és cert que si ens centrem en aquesta última jornada, la tercera posició en la màniga de classificació ens ha obligat a anar a remolc durant la resta d’aquest últim parcial.

A partir d’aquest mateix instant, les GS2 són història i Edgar se centrarà en el Campionat d’Espanya de Muntanya com a objectiu prioritari: Així és, abans de la primera cita en Estepona (Màlaga) intentarem fer un test amb el Speed Car. És cert que les GSeries m’han permès mantenir el ritme de competició, però el feeling amb la mecànica de muntanya és diferent. Fer una prova abans d’iniciar la primera cursa sempre et dóna un plus de confiança.

Com bé comenta el pilot andorrà, el Campionat d’Espanya de Muntanya s’iniciarà a la província de Màlaga, amb la disputa de la Pujada Estepona – Peñas Blancas. La prova es disputarà els dies 17 i 18 del present mes de Març.