Edgar Montellà, al final, va ser el més llest de la classe

Text i foto: Fotoesport

El jove pilot andorrà que en les Crèdit Andorrà GSeries2 de la present temporada compta amb el suport del Programa de l’escola de conducció SnowDriving – Circuit Andorra, no va tenir massa sort en la seva tornada al traçat del Port d´Envalira. No obstant això, en l’accidentada final que va disputar va tenir l’habilitat de superar els obstacles que se li van anar presentant fins a creuar la línia d’arribada en la primera posició.

La climatologia va marcar el desenvolupament d’aquest primer parcial de les GSeries2 (GS2). La intensa boira va provocar que l’inici hagués d’endarrerir-se una hora i, malgrat tot, les diferents mànigues no es van poder disputar en condicions normals, quant a la visibilitat a la pista.

Com queda dit, l’inici de Montellà en aquestes GS2 va ser complicat. En les mànigues de qualificació (millor volta) va ocupar la 9ª posició amb un crono de 53”910. Cal dir que solament va poder disputar una volta sense problemes, després va haver de parar a la pista amb problemes de visibilitat.

En la Super Especial (6 voltes), malgrat millorar considerablement les seves prestacions, no va poder passar de la 7a plaça amb un temps de 5’23”102.
Després de ser 9è a la màniga de qualificació, va quedar relegat a la 5a plaça de la graella de sortida de la final B. Va millorar una posició en la mateixa sortida, es va situar darrere dels quals encapçalaven la final amb la intenció d’aprofitar la seva oportunitat. Aquesta opció es va produir en la quarta volta, una vegada superats els rivals que el precedien, va completar la prova a la primera plaça.

Una vegada acabat el meeting, Edgar Montellà es mostrava content pel triomf final, però no tant de les mànigues precedents, així ho explicava: “Començar el primer meeting de les GSeries d’aquest any sense haver fet un test previ, no ha estat una bona decisió. Vam haver de fer-ho així i la falta de ritme amb GIAND ha estat evident. A més ens ha passat una mica de tot, en la classificació ha sortit vapor del motor i s’ha gelat en el vidre davanter, m’he quedat a 0 de visibilitat. En la següent màniga, pot ser per assegurar massa, m’he girat a la parabòlica, en fi com dic una mica de tot”.

La recompensa va arribar en la final, malgrat sortir des de molt enrere: “Crec que he fet una bona sortida, de tota manera els tres de davant se m’havien escapat.

A l’inici de la quarta volta he anat superant rivals amb problemes, no sabia el que passava. No sabia a quina posició estava a més, anava pendent de les banderes dels comissaris perquè la situació era molt estranya. En arribar al final m’han dit que havia guanyat. Doncs, fantàstic”.

Dissabte que ve (dia 3 de Febrer) es disputarà el segon meeting del trofeu andorrà de pilotatge sobre gel. Montellà no faltarà a la cita esperant que les condicions climatològiques siguin més favorables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.