pensions 1

El president de la Federació de Gent Gran, Simó Duró, troba “insensible” que es retingui un 10% de les pensions andorranes dels padrins que no viuen al Principat. Des de l’1 de gener passat els pensionistes no residents estan subjectes a l´impost de la renda dels no- residents i, per tant, se´ls retè aquest 10% de la seva pensió.

La Federació de la Gent Gran celebrarà el proper dia 8 de gener una assemblea per tractar la qüestió dels pensionistes que viuen fora del Principat i que estan subjectes a una retenció del 10% de la seva pensió. Simó Duró, president de l´entitat, ja ha avançat que considera que aquesta mesura és una mostra d´insensibilitat per part dels poders públics i no s´ha informat adequadament els afectats. Segons Duró, els legisladors i els polítics no són conscients de la realitat social que viuen un gran nombre de padrins, molts d’ells andorrans.

Fins a l´entrada en vigor de l´IRPF, aquestes pensions estaven exemptes de l´impost de renda dels no residents. Atès que amb l´IRPF les pensions dels que viuen al país estaran gravades, es va decidir que també ho havien d’estar les dels no-residents. La diferència és que els pensionistes que viuen al Principat es poden acollir al mínim exempt de 24.000 euros anuals.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada