El Retaule de Sant Ermengol encara es pot veure a les dues últimes representacions d’enguany, aquest dilluns i dimarts, cada nit a 2/4 d’11 als Claustres de la Catedral de la Seu d’Urgell.

Enguany el calendari de funcions s’ha concentrat en cinc dies, en lloc dels vuit d’altres edicions. Els responsable del Retaule han explicat que han decidit escurçar els dies d’activitat, tant per incentivar que totes les sessions estiguin plenes -aspiren a sumar entre 900 i 1.000 espectadors en total- com per facilitar que els actors puguin compaginar millor aquest projecte amb la seva vida personal. Cal recordar que, tot i la seva espectacularitat, el muntatge és 100% amateur, a càrrec d’un centenar de veïns de la Seu, de totes les condicions i de diferents franges d’edat, als quals els uneix la voluntat de donar a conèixer la història medieval de la ciutat i la vida d’un dels personatges més importants de Catalunya a l’inici del segon mil·leni, el bisbe Ermengol.

D’altra banda, aquesta concentració de dies sí que permet que en totes les sessions es pugui veure la interpretació en viu del Cant de la Sibil·la, que els anys anteriors es limitava a dues nits. La posada en escena de la Sibil·la va a càrrec de la soprano Laura de Castellet, i la versió urgellenca del cant té la singularitat que va ser una de les primeres expressions poètiques en català, perquè des dels seus orígens ja es cantava en aquesta llengua i no en llatí.

Concursos a les xarxes socials i entre el públic

Amb l’objectiu d’arribar al públic més jove, que és l’usuari majoritari de les xarxes socials, com Facebook, Twitter i Instagram, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol posa en marxa enguany un concurs de fotografia. Els guanyadors es triaran entre els qui facin fotografies de l’espectacle i les pugin a les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #retauleermengol18. El premi consistirà en un sopar per a dues persones al retaurant Arbeletxe de la Seu d’Urgell.

D’aquesta manera, el Patronat pretén difondre entre els usuaris de les xarxes socials el Retaule de Sant Ermengol i alhora promoure els establiments de restauració de la zona. D’altra banda, per tal de premiar la fidelitat dels espectadors, se sortejarà entre les persones que omplin l’enquesta de valoració un lot de llibres i un lot de productes gastronòmics tradicionals de La Llibreria La Puça d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada