La  policia ha detingut 2 homes residents de 41 i 35 anys, com a presumptes autors dels delictes de blanqueig i tràfic de mercaderies sensibles, en el marc de l’operació Llobarro, relacionades amb el contraban de tabac a França.

Vist els nombrosos problemes d’ordre públic amb els grups de contrabandistes integrats principalment per persones d’origen del nord d’Àfrica que s’havien detectat a la vila del Pas de la Casa, i arran de la intervenció i confiscació el 20/09/2016 d’una important partida de tabac manufacturat a un dels grups organitzats, realitzada per la Duana d’Andorra, membres del departament de Policia, sota el control de la Batllia especialitzada núm. 1, inicien una investigació judicial, paral·lela a la que inicia la Duana Judicial Francesa, amb la intenció de desmantellar al Pas de la Casa, un dels punts de subministrament de tabac manufacturat destinat al tràfic de mercaderies sensibles.

Durant els mesos que ha durat la investigació s’ha constatat com nombrosos grups de contrabandistes, compraven tabac manufacturat en valors superiors als llindars establerts com il·lícits dins el codi penal.

El divendres 16/12/2017, i en culminació a la investigació realitzada, membres del Departament de Policia que actuen com auxiliars judicials, i acompanyats de les autoritats judicials, van procedir a la detenció dels dos interessats, gerents d’un local comercial del Pas de la Casa.

S’efectuen diferents registres amb la col·laboració de la Duana d’Andorra, i es procedeix al segrest de tot el tabac manufacturat de la botiga, així com la caixa comptable del dia anterior, d’un valor de 50.000 euros en bitllets de petit valor pecuniari. De la investigació se n’extreu que el volum de diners generat anyalment en aquest comerç era d’uns 5 milions d’euros, i la major part d’aquest ingressos es feien en efectiu.

Paral·lelament, i gràcies als elements obtinguts en la investigació, la Duana Judicial Francesa va desmantellar un important grup organitzat de contraban que subministrava el tabac a la vila de Toulouse. En aquest país es va procedir a la detenció d’onze persones, i es va segrestar 5000 paquets de tabac i 9.000 euros en efectiu.

Els dos detinguts a Andorra van ingressar al centre penitenciari de la Comella.

(Text i foto: cos de Policia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada