Dues de les intoxicades per ingerir tora surten de l’hospital

Les dues joves afectades per intoxicació de tora han estat donades d’alta aquesta tarda. Segons informa RTVA la dona de 63 anys evoluciona favorablement i li han retirat la ventilació assistida. El més greu, l’home de 64 anys, continua en coma induït i amb ventilació assistida tot i que es manté estable.

Les dos dones de 29 i 23 anys ingressades per intoxicació després d’ingerir tora han estat donades d’alta aquest divendres i evoluciona favorablement la dona de 63 anys, que ha estat desconnectada de la ventilació assistida. Segons ha informat l’hospital, continuarà a l’UCI per precaució durant tot el cap de setmana i passarà a planta a partir de dilluns. El cas més crític és el de l’home de 64 anys que continua en coma induït i amb ventilació assistida. Tot i que es manté estable dins de la gravetat, el ritme cardíac continua sent inestable.

Els quatre afectats van ingressar dimecres a l´hospital després d´haver consumit una de les plantes més tòxiques del Pirineu, la tora. Tot i que van poder arribar al servei d’Urgències, un cop a l’hospital la seva situació va empitjorar. Tres van haver de ser ingressats a la unitat de cures intensives per l´evolució negativa. L´home va patir problemes cardíacs i la dona, neurològics. L´estat del matrimoni va passar a ser crític i se´ls va haver d’intubar i aplicar ventilació assistida.

El verí de la tora no té cap antídot específic. L´hospital ha enviat diverses mostres a un laboratori especialitzat per comprovar l´origen de la intoxicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.