Les dues joves afectades per intoxicació de tora han estat donades d’alta aquesta tarda. Segons informa RTVA la dona de 63 anys evoluciona favorablement i li han retirat la ventilació assistida. El més greu, l’home de 64 anys, continua en coma induït i amb ventilació assistida tot i que es manté estable.

Les dos dones de 29 i 23 anys ingressades per intoxicació després d’ingerir tora han estat donades d’alta aquest divendres i evoluciona favorablement la dona de 63 anys, que ha estat desconnectada de la ventilació assistida. Segons ha informat l’hospital, continuarà a l’UCI per precaució durant tot el cap de setmana i passarà a planta a partir de dilluns. El cas més crític és el de l’home de 64 anys que continua en coma induït i amb ventilació assistida. Tot i que es manté estable dins de la gravetat, el ritme cardíac continua sent inestable.

Els quatre afectats van ingressar dimecres a l´hospital després d´haver consumit una de les plantes més tòxiques del Pirineu, la tora. Tot i que van poder arribar al servei d’Urgències, un cop a l’hospital la seva situació va empitjorar. Tres van haver de ser ingressats a la unitat de cures intensives per l´evolució negativa. L´home va patir problemes cardíacs i la dona, neurològics. L´estat del matrimoni va passar a ser crític i se´ls va haver d’intubar i aplicar ventilació assistida.

El verí de la tora no té cap antídot específic. L´hospital ha enviat diverses mostres a un laboratori especialitzat per comprovar l´origen de la intoxicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada