El dilema del dret andorrà: seguir els usos i costums o bé la codificació del dret civil serà l’objecte de debat de les XVIII Jornades de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), que se celebraran aquest dissabte, 23 de novembre, al Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella. Iago Andreu, periodista i llicenciat en dret, serà el coordinador de les Jornades, que compten amb la col·laboració del Govern d’Andorra. Hi participaran experts de l’àmbit de les ciències jurídiques i el dret del país, i seran de portes obertes.

Després de la Revolució Francesa i l’adveniment de la separació de poders i de l’Estat de dret, els països de l’Europa continental van procedir a codificar el seu dret privat. El Principat d’Andorra i la República de San Marino són, avui per avui, els únics països europeus continental que no han abordat l’elaboració d’un Codi Civil.

En els últims anys ha crescut el consens al tomb de la necessitat de fer un Codi Civil Andorrà; però el procés codificador encara desperta recels i no sempre és vist amb l’entusiasme propi de l’època de les revolucions liberals. Això fa que a Andorra encara sigui possible afrontar el debat preguntant-nos sobre els pros i els contres de la codificació, diferenciant entre diferents models i processos a seguir a l’hora de codificar el dret privat i fins i tot avaluant alternatives al procés codificador, com una progressiva positivització o la introducció d’un recurs de cassació civil.

A les Jornades hi participaran degans del col·legi professional d’advocats, advocats i llicenciats en dret, especialistes del tema, privats i institucionals, del Principat d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada