bar-llacunaEl Centre Cultural la Llacuna ha inaugurat aquest dijous el bar que portaran els usuaris d’Agentas, el programa d’inserció laboral de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), i que es planteja com una ‘prova pilot’ que es podria exportar a altres parròquies. Així ho ha explicat el membre de la junta rectora de l’EENSM, David Claverol, que ha indicat que volen que la gent que vagi al B’Art a fer una pausa o un cafè “s’ho passi bé, estigui ben atès i rebi bona qualitat”. Una dotzena d’usuaris i tres preparadors en diferents torns s’encarregaran de la gestió del nou establiment.

Esmorzars, berenars i entrepans per encàrrec són alguns dels serveis que oferirà el nou bar de la Llacuna i que estarà regentat pels usuaris d’Agentas. Des de dilluns s’encarreguen d’aquest establiment i disposen, per tant, d'”una feina a la que vénen” i per la qual se senten satisfets i reben un sou, com ha explicat el membre de la junta rectora de l’EENSM, David Claverol.

De fet, s’ho prenen com una prova pilot amb la intenció de parlar amb altres comuns per veure la possibilitat de fer alguna cosa similar en els propers mesos, ha indicat Claverol.

Dotze usuaris i tres preparadors del programa d’ocupació temporal del Govern s’encarregaran d’oferir els esmorzars i dinars. “És una àrea que s’està revifant”, ha assenyalat el representant de l’EENSM i “volem fer de la cafeteria un lloc emblemàtic, cultural”, ha afegit. A més, “pots trucar i fer-te preparar l’entrepà que vols”, ha informat.

Tant per a Claverol com per la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, és una iniciativa que ha de ser “multiplicadora” i que serveixi d’exemple per promoure la integració laboral de les persones amb diversitat funcional en les empreses del país.

Durant l’acte s’ha realitzat el sorteig de cursos de l’Escola d’Art, l’Escola de Dansa, l’Aula de Teatre i l’Institut de Música organitzat amb motiu la jornada de portes obertes de la Llacuna.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada