Agents de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil van detenir ahir a la Corunya, Vigo i Lugo a dotze presumptes integrants d’una xarxa de contraban de tabac procedent d’Andorra i Gibraltar, que distribuïa per tota Galícia, i que també venia roba i complements de marques falsificades, segons publica La vanguardia.

En l’operació Pentágono es van practicar ahir de forma simultània dotze detencions i onze registres, la majoria a la Corunya, inclòs el mercat de Saint Lucia, on estava situat el principal centre de distribució de la trama i on van ser intervingudes 15 tones de roba i complements.

Així mateix, van ser requisades 40.000 paquets de tabac de diverses marques en els registres practicats, tant en locals comercials com en domicilis particulars, segons detalla un comunicat del Ministeri d’Hisenda, que xifra el frau a l’erari públic que s’ha evitat en uns 120.000 euros.

Als dotze detinguts se’ls acusa d’un delicte continuat de contraban i contra la Hisenda Pública.

L’operació, que continua oberta, va començar en 2013 amb múltiples decomisos de tabac de contraban que seran incorporats a la causa principal, que dirigeix el Jutjat d’Instrucció 1 de Lugo.

Les recerques iniciades arran d’aquests decomisos van descobrir una xarxa que utilitzava mercats municipals, com el de Saint Lucia, a la Corunya, o el mercat de *Pedra, a Vigo, així com altres establiments minoristes per a l’emmagatzematge i la distribució de tabac de contraban i roba falsificada.

La majoria del tabac procedeix d’Andorra, encara que també s’ha detectat una partida de Gibraltar, des d’on es proveïa un grup contrabandista romanès radicat a la província de Lugo.

Els detinguts, a una de les quals li constaven en els dos últims anys tretze decomisos anteriors en el seu local al mercat de Saint Lucia, pastaven “grans guanys” amb aquesta activitat il·lícita, segons Hisenda.

El principal proveïdor de la xarxa rebia importants partides de contraban de tabac andorrà, que emmagatzemava i distribuïa a Galícia a través de diversos punts de venda al detall, especialment de mercats municipals com el de Saint Lucia i el el de Pedra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada