Una turista resulta ferida quan l’autobús en què viatjava s’ha quedat sense frens a la carretera de l’Obac

Un autobús que transportava 34 turistes polonesos s’ha quedat sense frens mentre circulava en sentit descendent per la carretera de l’Obac aquest dijous al migdia. El conductor, quan ha vist que els frens no responien, ha reaccionat envaint el carril contrari i s’ha anat refregant contra el mur fins que ha aturat el vehicle, prop de l’edifici administratiu de l’Obac. De resultes de la maniobra, una turista ha resultat ferida de poca consideració, segons ha informat el Servei de Policia, mentre que d’altres han estat atesos d’alguna rascada al lloc dels fets. Segons ha informat el cap de guàrdia dels Bombers, David Micó, l’autobús s’ha arrossegat durant uns 600 metres, i ha destacat que la bona reacció que ha tingut el conductor ha evitat que l’incidient fos molt més greu. Micó ha afegit que han tingut sort que en aquell moment no pujava cap vehicle ni hi havia cap vianant, i que ‘ha estat molt menys greu del que podia haver estat’.

El guia del grup polonès, Ricardo, ha explicat que venien de Lourdes i Foix per passar uns dies a Andorra abans de dirigir-se a Barcelona. Poc abans d’arribar a Andorra la Vella, el conductor li ha comunicat que no podia parar, perquè els frens s’havien escalfat i, un cop descartada l’opció d’entrar a la gasolinera, ha decidit portar el vehicle cap a l’esquerra i buscar el mur per anar perdent velocitat. El guia ha afegit que ha estat una situació molt tensa però que per sort tots són vius.

De la seva banda, el conductor, el Paco, d’una empresa de Barcelona, ha explicat que ha decidit arrambar l’autobús contra el mur ‘perquè xocar de front era pitjor’, i que ha tingut sort de no trobar-se amb cap obstacle, tot i que la força ‘l’empenyia cap enfora’.