Dos terços dels consultats no hauria volat el passat dimarts 13

Malgrat de ser un dels mitjans de transport més segur del món, moltes persones es tornen nervioses o tenen por de viatjar en avió, el que fa que tinguin les seves manies o rutines abans de volar, el buscador de vols i hotels www.jetcost.es ha pogut comprovar que preseleccionar els seients, enviar missatges de text als seus éssers estimats, respondre o fins i tot portar amulets que els donen bona sort fan que els espanyols viatgin més tranquils. Això sí, el dimarts 13, el 62% no volaria, ni amb descompte!

L’equip de Jetcost ha realitzat la recerca com a part d’un estudi sobre els viatges dels europeus. L’estudi es va realitzar a 3.000 passatgers (500 de cada nacionalitat: britànics, espanyols, italians, alemanys, portuguesos i francesos) majors de 18 anys i que havien volat almenys una vegada en els últims dotze mesos.

Inicialment, a tots els enquestats se’ls va preguntar com es van sentir quan anaven a volar, més de la meitat dels enquestats, el 56%, van declarar que van gaudir i no tenien cap tipus de problema. Dels restants, el 27% va confessar que tenien por volar i el 17% que es posaven nerviosos. A continuació se’ls va preguntar si tenien alguna rutina abans o durant el vol per evitar aquests sentiments, o si portaven amb ells algun article, per superstició o hàbit, que els feia el vol més còmode, el 79% afirmava que “sí”.

En voler aprofundir una mica més en aquests hàbits, manies o rutines que els passatgers tenien abans o durant el vol, se’ls va preguntar quins eren aquests, les respostes més comunes van ser les següents:

1. Preseleccionar el meu seient abans del vol – 65%.
2. Trucar o enviar un missatge als meus éssers estimats – 48%.
3. Portar amb mi articles o objectes que em donin bona sort – 38%.
4. Portar amb mi alguna cosa que m’entretingui (llibre, revista, tauleta …) – 30%.
5. Prendre un relaxant o una pastilla per dormir – 25%.
6. Resar – 24%.
7. Menjar xiclet o prendre’m una copa per relaxar-me – 23%.
8. No parar de parlar amb la persona del costat – 15%.

D’aquells als que els agrada preseleccionar el seu seient abans del vol, només el 14% estarà preparat per pagar un suplement i viatjar en primera classe o negoci.

A tots els que van respondre què els agrada portar amb ells articles o objectes que els donen bona sort se’ls va demanar que diguessin quin tipus d’objectes eren els que portaven amb ells, les respostes més comunes van ser:

1. Joies familiars o sentimentals – 36%.
2. Un amulet de la sort – 28%.
3. Objectes religiosos – 19%.
4. Fotos de familiars – 10%

Com anècdota, un enquestat fins i tot va confessar que no podia volar sense portar en un petit reliquiari les cendres d’un ser estimat.

Per últim, el 13 de març es considera a diferents països un dia de mala sort, amb el seu propi dit, “en 13 y martes ni te cases, ni et embarques”, les aerolínies fins i tot fan descompte aquest dia per tractar de cobrir els avions, així que, se’ls va preguntar a tots els enquestats si volarien aquest dia, sabent que també estalviarien diners, als quals el 62% va declarar que no ho farien.

Un portaveu de Jetcost ha dit: “Encara que molta gent, a dia d’avui, encara li costa creure, volar és una de les formes més segures de viatjar al món. No només s’obre oportunitats per als negocis, sinó que permet a moltes persones explorar el món i descobrir noves ciutats o destinacions. És perfectament normal que un estigui ansiós, nerviós o fins i tot espantat abans de volar i està molt bé tenir una rutina o portar un amulet que ens faci estar més segur. Des de Jetcost fins i tot recomanem als més afectats que avisin a la tripulació de cabina, ja que poden ser-los de gran ajuda i tranquil·litat mentre estan a bord. “