Dos robots que ens substituiran

Els més pessimistes afirmen que els robots substituiran qualsevol treball humà. Malgrat que l’afirmació és potser una mica exagerada, la veritat és que alguns treballs, amb els robots presents, semblen tenir els dies molt comptats.

Dos exemples demostren la idea. Boston Dynamics acaba de presentar un robot capaç de recollir i apilar caixes per a ordenar-les d’una manera satisfactòria. L’empresa en qüestió ja va aparèixer en els mitjans de comunicació quan va presentar un robot capaç de saltar sense perdre l’equilibri. Amb aquest desenvolupament moltes tasques en magatzems desapareixeran.

El segon dels robots en qüestió ha estat creat per Google. L’empresa més important de la xarxa, ha desenvolupat una màquina capaç d’agafar i llançar objectes dins de caixes amb, asseguren des de la companyia, major precisió que un ésser humà. Segons apunta Google, aquesta tecnologia funciona a través d’una xarxa neuronal que mitjançant càmeres és capaç de visualitzar el lloc al qual vol llançar l’objecte. Una altra vegada més ens trobem davant un desenvolupament que amb tota seguretat substituirà tasques d’ordenació de productes que fins al moment realitzaven éssers humans.