Dos rescats al Pedraforca, un d’ells amb una víctima mortal

El Pedraforca. Foto Eduard Maluquer
El Pedraforca. Foto Eduard Maluquer

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut aquest dilluns al migdia dos avisos d’emergència per fer rescats de muntanya al Pedraforca, tots dos al municipi de Gósol (Berguedà).

En primer lloc, a les 14.13 hores s’ha rebut l’avís d’un jove que ha patit un atac d’angoixa i no podia continuar l’activitat. El noi, de 29 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), ha estat atès i rescatat pel Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers, que s’han desplaçat fins al lloc amb helicòpter amb la col·laboració de l’ERI (Equip de Rescat i Intervenció) del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques). Després de tranquil·litzar l’excursionista, l’han evacuat fins al pàrquing, on ell hi tenia el seu vehicle particular i no ha calgut traslladar-lo a cap centre sanitari.

Una hora justa després, a les 15.13 hores, un altre avís d’emergència ha alertat de la possibilitat d’una víctima mortal al mateix massís del Pedraforca. Concretament, la trucada d’un particular donava l’avís d’un cos amb signes incompatibles amb la vida que es trobava a la zona del segon pic gran, al denominat Pollegó inferior.

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat s’ha desplaçat fins al paratge, on efectius del Cos han comprovat que efectivament es tractava d’un èxitus. Posteriorment l’han evacuat, un cop s’ha rebut l’ordre d’aixecament del cos. Es tracta d’un home de 67 anys veí de Calders. Segons Mossos d’Esquadra, tot apunta a que es tracta d’una mort accidental a la muntanya. En aquest servei també hi ha treballat efectius del servei de Muntanya i patrulles de l’ABP Berga dels Mossos d’Esquadra.

TOTES LES NOTÍCIES