Dos nous ecocomptadors a la vall del Madriu per mesurar els visitants

Aquesta setmana fa 12 anys que la Vall del Madriu-Perafita-Claror va ser inscrita en la categoria de paisatge cultural per la UNESCO. Precisament també des de fa usn dies, la valll compta amb dos nous ecocomptadors situats a les entrades per Escaldes-Engordany. De moment, els comptatges reflecteixen que la vall està infrafreqüentada, molt lluny dels 10.000 visitants anuals que pot rebre.

La vall del Madriu disposa des d´aquesta setmana de dos nous ecocomptadors. En aquesta ocasió han estat col·locats a les entrades a l´espai protegit per la part baixa d´Escaldes-Engordany. L´objectiu és poder comptabilitzar millor els visitants a la vall. Ara les dades arriben a través dels ecocompatadors ubicats a Font Verd i prop del refugi de l´Illa, també d´un dispositiu a la Rabassa. De moment, les dades reflecteixen que la vall encara és poc visitada. Tot i així els responsables recorden que les entrades són moltes.

L´increment d´ecocomptadors és una de les inversions que es faran a la vall protegida. Una altra de destacada és l´execució del pla de conservació, per al qual es destinaran 62.000 euros. Aquest estiu també s´invertirà en la rehabilitació de diverses cabanes i s´arranjaran nous trams de camins històrics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.