Dos joves letons completen la seva estada a la Seu amb una donació a Aliments per la Solidaritat

Roberts Galvinsh i Inese Busa, els joves de Letònia que els darrers sis mesos han viscut a la Seu d’Urgell en un intercanvi de voluntariat europeu, han completat l’experiència amb una donació al projecte local Aliments per a la Solidaritat. Els diners s’han obtingut d’una subhasta  de quadres i dibuixos que Galvinsh, que és il·lustrador gràfic, ha creat durant aquests mesos. L’acte va ser coordinat per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, en representació de les entitats que conformen el projecte, ha recollit avui dijous un xec simbòlic, juntament amb els diners en metàl·lic. En nom del projecte Aliments per la Solidaritat, Vives ja agraït “la iniciativa de l’Oficina Jove i de l’il.lustrador, que ha volgut destinar una part de la recaptació a un projecte com el nostre”. El projecte, afirma Vives, “és ara més necessari que mai, quan hi ha moltes persones que no tenen les necessitats més bàsiques cobertes”. La regidora conclou que “tota iniciativa d’aquest caire és molt ben acollida, i per poc quantiosa que sigui, contribueix a ajudar persones en situació d’alta vulnerabilitat”.

Roberts Galvinsh, nascut el 1988, ha participat d’un intercanvi del programa Joventut en Acció de la Comissió Europea (CE), juntament amb la seva compatriota Inese Busa. L’objectiu de l’estada era fer un treball que reflectís la seva visió personal sobre la Seu, el Pirineu i Catalunya. El jove ha aprofitat per mostrar el seu vessant d’artista i ha creat una col•lecció de dibuixos inspirats en la vida quotidiana de la ciutat.

Així, en els dibuixos Galvinsh hi ha inclòs algunes de les particularitats que més l’han sorprès d’aquí, com ara el Cadí, la botifarra, el porró i l’estelada. El jove letó conclou que Catalunya dóna una gran importància al manteniment de la identitat pròpia, cosa que, amb els seus pros i contres, ha considerat positiu en l’actual context de globalització.

Els dos joves letons han resumit la seva estada a la Seu mitjançant un bloc d’internet: http://volunteersatalturgell.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.