Unes 1.500 persones passaran per la Seu d’Urgell aquest estiu en motiu de dues proves esportives i una trobada religiosa que tindran lloc a la capital de l’Alt Urgell. En concret, seran les proves Transpyr (volta en btt) i l’Haute Route (volta cicloturista), i les convivències que celebraran els membres del moviment religiós Focolars. Els participants d’aquests esdeveniments ompliran el 45% de les places hoteleres que disposa la Seu en els dies que s’hi celebrin, i un 15% dels establiments de diferents municipis de la comarca.

L’impacte econòmic que suposarà per la Seu d’Urgell poder acollir prop de 1.500 persones s’estima en més de 170.000 euros, entre ocupació hotelera, restauració i d’altres despeses que hi puguin fer aquests visitants.

Davant d’aquestes propostes de turisme esportiu i religiós, que serviran d’estímul a l’economia de la Seu i la comarca, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha manifestat al respecte que “estem fent tots els esforços possibles per facilitar o aportar esdeveniments que puguin generar activitat econòmica a la nostra ciutat”. “S’ha aconseguit fer venir aquests esdeveniments, en bona part, gràcies a la bona disposició i competitivitat dels establiments hotelers de la nostra ciutat i comarca; a més, l’altre factor destacable és el fet de disposar d’uns bons equipaments municipals per a poder acollir i realitzar aquests tipus d’activitats”, ha volgut remarcar Pallarès.

Per la seva part, el regidor d’Esports del Consistori, Lluís Biosca, ha afegit que “es fa palesa la importància que té l’esport i l’aposta de referenciar la Seu d’Urgell com a capital de l’esport al Pirineu en la promoció de la ciutat, fent venir gent d’arreu que dóna vida al comerç i al sector de l’hoteleria i restauració, contribuint a dinamitzar l’activitat econòmica del nostre municipi. A més, la projecció exterior de la ciutat com a destinació turística esportiva dóna reforç a aquesta aposta”.

 

Transpyr, Focolars i Haute Route

Pel que fa a la Volta Transpyr, hi participaran més de 300 esportistes, més de la meitat dels quals faran nit el 7 de juliol en hotels de la Seu, mentre la resta ho farà al pavelló poliesportiu, així com un col•lectiu de prop de 100 persones vinculades a l’organització i acompanyants.

La de 2013 serà la quarta edició d’aquesta travessa dels Pirineus en BTT que va des de Roses fins a Donosti en vuit etapes. La Seu participa d’aquest projecte des de la primera edició, i ha estat sempre final i sortida d’etapa; concretament, final de la segona etapa (que ve des de Camprodon) i inici de la tercera (que arriba a Pont de Suert).

L’etapa amb final a la Seu acostuma a ser cada any l’etapa reina de la travessa pel quilometratge i el desnivell que han de superar els participants. La Transpyr arriba a casa nostra el dia 7 de juliol i l’arribada serà a la Plaça dels Oms, des d’on es farà la sortida, l’endemà, de la següent etapa.

La repercussió econòmica d’aquesta etapa per a la Seu d’Urgell serà d’uns 4.720 euros, més d’altres despeses que realitzaran al territori aquests esportistes, entre compres, àpats, entre d’altres.

Per ordre cronològic, el segon esdeveniment que se celebrarà a la Seu d’Urgell aquest estiu serà unes convivències d’una setmana on hi prendran part 687 persones pertanyents al moviment religiós anomenat Focolars. Tindrà lloc de l’1 al 6 d’agost, i els seus participants s’allotjaran, en règim de pensió completa, en un 68,70% en hotels de la ciutat, mentre que el 22,90% restant ho faran els establiments hotelers de l’Alt Urgell.

Els Focolars és un moviment catòlic, però amb esperit ecumènic i interreligiós, que aplega laics, preveres i religiosos, i especialment molts joves de tot el món. Aquest moviment religiós, que està vinculat al culte de la Mare de Déu, organitza cada any unes jornades de convivència en alguna ciutat de qualsevol lloc del món on hi tinguin representació.

A més a més, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell cedirà als Focolars espais municipals com la pista polivalent per poder celebrar les seves trobades i activitats.

La celebració d’aquestes convivències religioses a la nostra ciutat suposarà uns ingressos de 120.764 euros, sense sumar-hi d’altres despeses que puguin fer-hi els membres d’aquest moviment religiós.

La tercera activitat que rebrà la Seu serà l’etapa de l’Haute Route, volta cicloturista on prendran part unes 500 persones, fet que aportarà uns 16.135 euros als establiments hotelers i de restauració del territori. Aquesta etapa tindrà lloc l’1 de setembre a casa nostra.

Aquesta és la primera edició d’una marxa cicloturista amb bicicleta de carretera que ofereix la possibilitat de recórrer les carreteres del Pirineu i transitar per alguns dels cims més mítics de les grans voltes ciclistes per etapes, com ara la Vuelta a España i, sobretot, el Tour de France. També és una travessa per etapes on la Seu serà el final de la primera (que ve de Solsona) i inici de la segona (que acaba a Vielha). La travessa circula també per carreteres franceses i tot i ser la primera edició, compta amb l’experiència duta a terme pels organitzadors els darrers anys a la zona dels Alps, amb l’Haute Route Alps.

El perfil dels corredors és de practicants amateurs del ciclisme, però amb un nivell alt en aquest esport i d’un poder adquisitiu mitjà alt, provinents de tot el món, alguns d’ells vinguts des d’Austràlia o dels Estats Units. La travessa dura una setmana i tots els participants i organitzadors s’allotgen en establiments de la Seu i comarca.

A banda, l’Ajuntament col·labora amb la cessió d’espais per a encabir els àpats col•lectius, la sala de premsa, la direcció de cursa i els serveis que s’ofereixen a tots els participants. Aquesta prova ajudarà a refermar el posicionament que ja avui té la Seu i els voltants com a un destinació força visitat pels amants del cicloturisme i es treballarà per a mantenir la vinculació amb la prova i esdevenir cap d’etapa en properes edicions de l’Haute Route.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada