Dos detinguts i confiscats 11.663 paquets de tabac en una operació contra el contraban

En el marc de la lluita contra el contraban de tabac i el blanqueig de diners o valors, el Cos de Policia conjuntament amb el Cos de Duana andorrana, han detectat durant aquest mes de setembre la presencia al país d’un vehicle tot terreny amb matricula francesa que regularment cada cap de setmana ha sortit del Principat.

Per aquest motiu, el diumenge passat, es procedeix al control del vehicle sospitós i dels seus dos ocupants (dona i home no residents de 42 i 58 anys respectivament) en un carrer de la capital. Després d’efectuar una perquisició al vehicle, es troba 3 dobles fons i un total de 4.010 paquets de tabac manufacturat i 175 grams de cigars per valor de 14.140 € que són confiscats. Els dobles fons del vehicles estaven emplaçats al sostre i a la part inferior.

La investigació duta a terme, determina que els interessats adquirien setmanalment grans quantitat de tabac (entre 300 i 350 cartrons de tabac) en un establiment comercial d’Andorra la Vella, i altres petites quantitats en altres establiments. Es controla el gerent de l’establiment principal (home resident de 60 anys).

En l’operació, es confisca 11.663 paquets de tabac, 757 cigars, 12.054 € i 340 $, a banda de la quantitat trobada al vehicle, així com diversa documentació rellevant per a la investigació, de l’interior de l’establiment comercial. Els tres interessats han estat detinguts i han passat a disposició judicial avui dia 25.

Text i foto Servei de Policia