batllia2El Tribunal de Corts ha condemnat a dos anys de presó condicional i quatre anys d’inhabilitació el policia acusat per un delicte de revelació de secrets. L’agent ja havia estat absolt d’un altre delicte de blanqueig de capitals del narcotràfic per un error de procediment en la instrucció.

L’agent de policia acusat de revelació de secrets, i que estava suspès de sou i feina des de fa cinc anys, ha estat condemnat a dos anys de presó condicional i a quatre d’inhabilitació, una pena lleugerament inferior a la que demanava la fiscalia, que volia 30 mesos de presó i 60 mesos d’inhabilitació.
La defensa havia demanat l’absolució per manca de proves i havia denunciat la vulneració dels drets a la defensa i a la intimitat de l’acusat. Es tracta del mateix agent que va ser acusat d’un delicte de blanqueig de diners del narcotràfic i va ser absolt per un error de procediment en la instrucció del cas.

El tribunal considera provat que l’agent hauria compartit informació sensible extreta de fitxers interns de la policia amb un amic condemnat per violència domèstica. Concretament, hauria informat l’amic del parador de la dona assetjada i li hauria passat dades, com ara adreces o telèfons, de persones de l’entorn de la víctima. L’escolta telefònica que se li va practicar va revelar també transmissió d’informació no permesa en almenys quatre ocasions.

Des de la policia i el ministeri d’Interior s’ha assegurat que la resolució encara no és ferma ja que pot ser recorreguda i, per tant, encara no és el moment de valorar-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada