Donar la cara a la tardor

La tardor arriba puntual a la seva cita obrint-se un nou període. És l’estació de la mirada interior, en què ens deixem portar per l’arribada del fred i la disminució de llum solar suposa un canvi molt gran per al nostre organisme, i ens afecta en moltes ocasions de manera negativa tant a nivell físic com des d’un punt de vista emocional. Però tot i que pugui tractar-se d’un canvi d’estació més, la realitat és que la tardor pot ser considerada com una estació diferent, única, especial.

Ens visiten els primers refredats, ja que el nostre sistema immunològic encara no s’ha acostumat a les noves temperatures. Però no només el nostre cos donarà constància d’aquests canvis a nivell físic. Psicològicament moltes dones notem el canvi d’estació. Entre els símptomes més comuns trobem dificultats per dormir o al revés l’augment de la son, problemes de concentració, inapetència sexual, desinterès per gairebé tot el que ens envolta fins i tot la feina, poca energia, mal humor, desesperança, lentitud, tristesa, irritabilitat, etc.

Cada dona reacciona de manera diferent als canvis estacionals, però, en general, solem tenir una petita caiguda d’humor fins que ens acostumem a la nova estació. Per tant, de quina manera podem afrontar l’arribada de la tardor? Un dels primers consells dels especialistes enfront d’aquest tipus de trastorn és dormir molt i intentar que el som sigui de qualitat, menjar saludable, fer exercici i, com en el meu cas, intentar proposar-se projectes per encarar el temps amb bona cara.

Personalmente m’ajuda molt pensar que l’estació de la tardor és realment molt bonica perquè encara no fa el fred hivernal, per tant es pot sortir a passejar. Veure les imatges meravelloses que ens aporta; única perquè suposa el pas d’una època de calor a una de més fred; i especial perquè pot esdevenir una bona època per reflexionar.

Què va a tenir de “bonic” o “positiu” una estació en la qual cauen les fulles dels arbres, disminueix les hores de llum solar, i a més comença a fer mal temps? Efectivament, tot depèn des del punt de vista amb el qual es miri. Per exemple, si disminueixen les hores de llum solar, què millor que gaudir d’una bona tassa de cafè, una infusió relaxant o un te i gaudir d’un moment de quietud, de tranquil·litat, mentre llegim un llibre o simplement posem en ordre les nostres coses. Fins i tot podem veure la caiguda de les fulles dels arbres com un moment de canvi, de pensar en el nostre dia a dia i donar peu finalment a una nova vida, amb el seu renaixement en primavera.

Porque la tardor també és una estació bonica, sens dubte. Ens regala paisatges que no podem veure en un altre moment de l’any, i a més també ens permet gaudir d’aliments deliciosos que no trobem la resta de l’any: figues, castanyes, bolets … que, dit sigui de passada, ens aporten tots els nutrients que el nostre organisme necessita per no sentir-nos tan apàtics i deprimits..

TOTES LES NOTÍCIES