Aquesta frase que podem trobar a la bíblia “No facis als altres el que no vols que et facin a tu”. No està directament en contraposició amb la que deia Bruce Lee: “Esperar que la vida et tracti bé per ser bona persona, és com esperar que un tigre no t’ataqui per ser vegetarià”.

He volgut iniciar amb aquesta frases perquè si bé és important com volem ser i què és el que volem a la vida no pequem d’ingenus i reflexionem sobre les dues frases. Molts són els que esperen rebre el que donen. Potser aquest seria el primer error. Quan donem alguna cosa no hem d’esperar res a canvi. Si no, moltes vegades quedarem decebuts. Quan donem alguna cosa, que sigui perquè ens ve de gust, perquè volem, sense més. Potser sí, podem donar pensant en el que ens agradaria rebre però mai esperant que ens ho agraeixin i per descomptat no esperant que ens facin un favor.

Pel que fa a rebre, si mai esperes res de ningú, qualsevol cosa bona que rebis et farà sentir especial. Per contra si esperes rebre és possible que el que rebis sigui una decepció. Si et sents decebut serà perquè esperes alguna cosa d’algú i només tu has posat unes expectatives sobre l’altra persona que no són correspostes o simplement desconegudes per aquesta persona. Per acabar igual com vaig començar, acabarem amb aquesta frase de Miguel de Unamuno “No donis a ningú el que et demani, sinó el que entenguis que necessita; i suporta després la ingratitud”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada