Dol per la mort de Josep Obiols Perearnau, germà major de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu

L’Alt Urgell ha acomiadat aquest diumenge el germà major de la Germandat de Sant Sebastià, Josep Obiols Perearnau. La notícia de la pèrdua d’Obiols ha commocionat l’entitat, una de les més representatives de la Seu, així com el món cultural i social de la ciutat i de la comarca.

Josep Obiols, ebenista de professió i empresari del sector dels mobles, ocupava des de l’any passat el màxim càrrec de la Germandat de Sant Sebastià. En aquesta nova etapa, havia impulsat l’ampliació d’actes de la festa patronal de la Seu, amb propostes com ara una festa jove, conferències d’història i taules rodones. També va ampliar la presència del col·lectiu a la vida local amb la col·laboració en actes públics o bé amb l’organització d’un recapte d’aliments.

La Germandat ha emès un comunicat en què transmet “el més profund condol” a l’esposa i la família de Josep Obiols. El col·lectiu n’ha destacat “la gran tasca realitzada ens els camps cultural i social” i la “dedicació i entrega per modernitzar l’entitat i adaptar-la als temps actuals”.

Com a senyal de dol, l’associació urgellenca ha anunciat que suspèn la seva participació en els actes del Carnaval d’enguany. D’acord amb els estatuts, el càrrec de germà major l’assumirà de manera provisional Francesc Vidal Tor, fins que no es convoqui una nova assemblea.

Josep Obiols també va ser un col·laborador incansable en activitats culturals i tradicions locals. Entre d’altres, va fomentar la recuperació de l’Estudiantina i va ser director del Cor de Caramelles

TOTES LES NOTÍCIES