Doble podi per a Gerard de la Casa a la V Pujada Alp 2500

de la casa

Gerard de la Casa va completar la V Pujada Alp 2500 al graó més alt del podi de Turismes del Campionat de Catalunya de l’especialitat i a la tercera posició del podi de la mateixa categoria del Campionat d’Espanya. El pilot andorrà, al volant del Seat Córdoba preparat per Baporo Motorsport, va ser el més ràpid en totes les mànegues que es van disputar, entre els pilots que lluiten pel certamen català, i va aconseguir la segon plaça, com a millor posició, en la classificació absoluta de la tercera pujada vàlida per al Campionat d’Espanya.

L’escenari va ser l’habitual, és a dir la carretera Gi400, amb sortida des d’un dels carrers d’Alp (KM18,400) i arribada al punt quilomètric 12,400. Un total de 6 km que els membres de Cerdanya Racing van condicionar perquè la pujada es pogués disputar sense contratemps, com així va ser.

Per primera vegada aquesta temporada, Gerard de la Casa tenia la possibilitat d’enfrontar-se als pilots que dominen el campionat espanyol. A priori, les prestacions del Porsche de Janssens i del Mosler de Borreguero eren l’element a batre. Amb aquesta premissa, era d’esperar que Gerard espremés una mica més de l’habitual el seu Córdoba WRC per llimar aquests segons que en bona lògica hauria de perdre respecte als seus rivals.

En la primera pujada, disputada el dissabte (dia 25) a la tarda, gairebé ho va aconseguir. De la Casa va marcar un excel·lent crono de (3’16”013 a més de 110 km/h de mitjana), però Borreguero el va superar per 8 dècimes. Tot era possible de cara a les dues carreres que s’havien de disputar l’endemà. Cal dir que Janssens es va escapar a més de 2”.

En la primera carrera de la jornada dominical, el pilot de Baporo Motorsport no va poder rebaixar el seu crono (3’17”328) mentre que el seu rival directe va estar més encertat i va sumar una mica més de 2” a la diferència acumulada. En la pujada que tancava la prova ho va seguir intentant, va superar Borreguero però el crono marcat va ser el pitjor dels dos pilots i per tant les diferències van quedar com estaven.

Com queda dit, De la Casa no va donar opció als seus rivals del campionat català i va encapçalar la classificació de cadascuna de les tres classificacions parcials. Així doncs cinquè triomf (de cinc possibles) per a Gerard de la Casa aquesta temporada. El quart títol català de l’especialitat en la categoria Turismes està una mica més a prop.

Objectiu complert per a Gerard de la Casa a Alp, així ho comentava al final de la prova: “Ser al final al podi de la classificació de turismes dels dos campionats sempre és positiu. Un excel·lent triomf que ens dóna més avantatge en la provisional del català i en l’espanyol… hem anat molt ràpid, hem corregut molt, però no n’hi ha hagut prou. Ho seguirem intentant a l’Ordino-Arcalís encara que crec que serà difícil”.

Doncs sí, els dies 12 i 13 de setembre es tornarà a celebrar a Andorra una prova automobilística de muntanya vàlida per als campionats d’Espanya i Catalunya. Serà la Pujada Ordino-Arcalís.

(Text i foto: Fotoesport)