Divulgar els escacs i celebrar el 50è aniversari de la Federació

La  parròquia d’Ordino està acollint aquest cap de setmana els actes de celebració per commemorar el 50è aniversari de la Federació Andorrana d’Escacs. El plat fort de la jornada d’aquest dissabte ha estat l’exhibició de simultànies, a càrrec del gran mestre internacional, Òscar de la Riva. El també director tècnic de la Federació ha jugat 30 partides alhora a la plaça Prat de Call amb l’objectiu de divulgar l’esport perquè “malgrat ser una disciplina que té milions de seguidors arreu del món a vegades passem una mica desapercebuts”, ha destacat de la Riva. Les activitats de celebració clouran aquest diumenge amb la realització del Campionat Fischer-Random, amb partides ràpides de déu minuts i s’esperen clubs del País basc, l’Aragó́, Tarragona i Barcelona. 

Els escacs han inundat, una vegada més, Ordino per commemorar el 50è aniversari de la Federació Andorrana d’Escacs. Des d’aquest matí de dissabte i fins demà, la parròquia està acollint diverses activitats relacionades amb la disciplina esportiva amb l’objectiu de divulgar un esport que mou a molts aficionats i professional a tot el món però que a vegades “passa una mica desapercebut”. Així ho ha destacat el gran mestre internacional, Òscar de la Riva abans de començar l’exhibició de simultànies, el plat fort d’aquest dissabte. De la Riva s’ha enfrontat a 30 rivals alhora a l’aire lliure, a la plaça Prat del Call.

“Em vénen a posar a prova, ja que jugar amb 30 partides alhora és més fàcil que pugui cometre errades”, ha bromejat de la Riva; “Porto jugant a escacs des dels 7 anys i sempre han estat vinculats amb la meva vida i no em suposa res especial estar col·locat entre els millors del món”. Tot i això el també director tècnic de la Federació Andorrana d’Escacs, ha recordat que ja ha assolit els seus principals objectius i que la seva carrera professional ja va de baixada. És per això que de la Riva ha insistit que la feina de la federació és treballar perquè la base vagi assolint el màxim nivell possible. 

Els actes de celebració han començat aquest matí amb el campionat social on s’han disputat les partides ràpides de cinc minuts. Aquest diumenge es clouran les activitats amb la realització del Campionat Fischer-Random, amb partides ràpides de déu minuts i s’esperen clubs del País basc, l’Aragó́, Tarragona i Barcelona. Durant l’any 2017, la Federació acollirà el campionat de les 10 nacions a Andorra en el marc dels actes dels 50 anys. L’últim es va celebrar el 2009 i els nacionals van quedar en segon lloc. 

ANA

TOTES LES NOTÍCIES