El tancament de l´avinguda Meritxell per a vianants s´ha saldat amb divisió d’opinions entre els comerciants. La percepció varia en funció de la zona i mentre que els comerciants del tram que enllaça l´avinguda amb Carlemany ho consideren positiu, a l´altre tram fins a la plaça Rebés hi ha veus contràries a repetir l´experiència. En tot cas, majoritàriament reconeixen que s´ha incrementat el volum de visitants.

Des de les 6 de la tarda fins a les 10 de la nit Meritxell s´ha transformat en una àmplia via per passejar. Espectacles al carrer, per a totes les edats, i molta afluència de públic. El tancament de l´avinguda sempre ha tingut veus crítiques per considerar que això no es tradueix en més vendes i que a diferència d´Escaldes-Engordany no va acompanyada d´altres accions que són necessàries. En tot cas, les valoracions varien en funció de la zona, i per exemple els comerciants de la zona propera a Carlemany consideren que l´experiència és positiva.

Els comerciants esperen l´entrada del nou equip comunal per tractar sobre la revitalització del sector comercial. És previst repetir el tancament en dates concretes durant aquestes festes. I referent a la temporada de Nadal, una queixa que es repeteix des de fa anys: molts turistes però amb escassa disposició a gastar diners.