El restaurant Planells d’Ordino Arcalís signarà, en pocs dies, l’acord per obtenir el segell de restauració sense gluten que ofereix l’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA). Des de l’associació s’intenta fer arribar aquesta proposta a tots els establiments perquè els celíacs tinguin opcions per anar a menjar a restaurants sense haver de patir per si es respecta el procés d’elaboració sense gluten en els aliments. De moment, els hotels Fénix, Comptes d’Urgell i Delfos ja ofereixen aquest servei, però a més, segons ha informat Mercè Requena des de l’ACEA, hi ha molts altres establiments que s’han interessat per obtenir el segell.

L’Associació de Celíacs d’Andorra destaca la importància de trobar establiments al país que permetin que les persones amb intolerància al gluten puguin anar a menjar als restaurants. És per aquest motiu que ja fa uns mesos, conjuntament amb la Unió Hotelera van organitzar una xerrada per convidar tots els afiliats a obtenir un segell que garanteixi el procés d’elaboració dels aliments per als celíacs.

Des d’aleshores hi ha hagut molts establiments que s’han interessat en obtenir el segell, però tal com explica Requena, el procés que cal seguir requereix una informació detallada dels proveïdors de productes, i per això sovint es pot allargar una mica.

De moment, però, ja hi ha un restaurant que signarà aviat l’acord, que és el Planells, d’Ordino Arcalís. El menjar que s’oferirà per als celíacs s’encarregarà a una empresa externa que en garanteix el procés i tots els ingredients sense gluten, de manera que al restaurant només s’haurà d’escalfar el menjar. De totes maneres, els treballadors hauran de fer una formació específica per conèixer la importància de respectar les indicacions, no barrejar aliments i tenir uns utensilis específics per als plats per a celíacs.

Tot i que de moment el Planells és l’únic restaurant d’Ordino Arcalís que tindrà aquest segell, Mercè Requena ha apuntat que la voluntat és que es pugui ampliar a tots els establiments del sector, però que cal estudiar el procés.

Dels restaurants que estan treballant per demanar el segell, n’hi ha que ho volen fer oferint plats que ja vinguin envasats i només s’hagin d’escalfar al restaurant, i n’hi ha d’altres que estarien disposats a cuinar els plats al seu establiment garantint que no hi hagi cap contacte amb productes amb gluten.

Un cop els establiments demanen el segell, són les seves empreses de qualitat les que s’ocupen de garantir que tot està en les condicions necessàries i les que fan la formació específica per als treballadors. A més, però, des de l’ACEA s’ofereixen formacions gratuïtes i també es proporciona la informació necessària sobre els productes disponibles al mercat per a celíacs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada