Diumenge tindrà lloc una nova edició de la Traça Muga

Aquest diumenge 10 de febrer la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), organitza la IV edició de la Traça Muga amb sortida de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. La Traça Muga combina l’organització, en un mateix dia, d’una cursa d’esquí alpinisme amb una raquetada popular.

Aquesta prova ha estat presentada aquest migdia pel tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, pel representant de la UEU, Xavi Escribà; i per la responsable de Tot Nòrdic, Imma Obiols.

El regidor d’Esports ha manifestat la importància de la celerbació de la Traça Muga, ja que “aquest tipus de proves esportives de muntanya aporten aficionats i visitants vinguts d’arreu del país, fet que comporta que coneguin el territori”. Biosca ha agraït tant a la UEU com als voluntaris que hi col·laboren per tal de fer possible aquesta prova esportiva i els ha encoratjar a seguir organitzant aquest tipus d’activitats de natura.

Per la seva part, Xavi Escribà n’ha destacat que aquesta prova es realitzi en mig de la natura “és cent per cent muntanya, ja que té lloc en una estació d’esquí de fons com és Aransa, i això n’és un valor afegit per als participants.” En aquest sentit també s’ha manifestat la responsable de Tot Nòrdic, Imma Obiols, qui ha destacat que el fet que la Traça Muga se celebri a Aransa també ajuda a donar a conèixer l’esquí nòrdic i les seves estacions.

El dissabte 9 de febrer es farà la recollida de dorsals i breafings de les proves a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell i les proves el diumenge a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa.

La cursa d’esquí-alpinisme, de caire més competitiu disposarà de 2 recorreguts. El recorregut A amb un desnivell a l’entorn dels 1.600 metres positius i 20Km que combinarà l’esqui de muntanya amb trams més alpinístics. El recorregut B tindrà un desnivell de una 1.000 metres amb 12 Km de llargària i no serà tècnicament tan complicat. Els itineraris transcorreran pels pics d’estanyons i de la barra. La cursa d’esquí alpinisme serà puntuable per a la XXIX Copa Catalana + Prova de la XI Copa d’Andorra d’esquí de muntanya.

Pel que fa a la raquetada popular, no tindrà caire competitiu és una raquetada popular apte per a tots els públics. El desnivell de la sortida serà de uns 500 m. i el recorregut ens portarà cap al Coll de Queralt per arribar al Coll de la Font d’Aristot, el punt més alt del recorregut. Tot l’itinerari estarà senyalitzat i per als que no el vulguin fer tot hi ha la possibilitat de escurçar-lo. Pels que vulguin practicar l’orientació hi haurà una prova d’orientació que constarà de 5 balises.

Remarcar que la Traça Muga es pot portar a terme gràcies a més de 80 voluntaris que ja porten molts dies treballant i també a les facilitats d’organització de l’estació d’Aransa així com als col·laboradors tant públics com privats que hi donen suport.

Cal tenir en compte que la Traça Muga es realitza en un entorn de muntanya hivernal, les previsions meteorològiques no són dolentes pel proper diumenge però cas que el temps fos advers, s’han planificat itineraris alternatius per zones més protegides. Teniu tota la informació a www.ueu.cat o www.traçamuga.cat

TOTES LES NOTÍCIES