formatge

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell inicia aquest diumenge 25 de maig ‘La Ruta del formatge’ amb la visita guiada a la formatgeria artesana Mas d’Eroles d’Adrall.  La ruta començarà a les 10 del matí a l’Espai Ermengol on els participants rebran una breu explicació de la història del territori a través del formatge, també es projectarà un vídeo de la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es degustarà productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. En acabar, en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a Adrall per visitar la formatgeria de Mas d’Eroles. 

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12). La inscripció és gratuïta.

Aquesta nova ruta consisteix en la visita de sis formatgeries artesanes de l’Alt Urgell des d’aquest mes de maig i fins el mes d’octubre. Cada mes se’n visitarà una amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.

La següent ruta serà la que ens portarà a la formatgeria artesana Serrat Gros, d’Ossera, el diumenge 22 de juny.
Pel diumenge 27 de juliol està programada la sortida a la formatgeria artesana Baridà, de Bar. El 24 d’agost es visitarà la formatgeria artesana Castell-llebre, de Castell-llebre.

També es visitarà la formatgeria artesana L’Oliva, d’Oliana, el diumenge 21 de setembre. I tancarà aquesta nova edició de la Ruta del Formatge la visita a La Reula el diumenge 26 d’octubre. Recordem que la Ruta del Formatge s’emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d’Urgell i comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada