Diumenge comença la setmana de l’isard amb més caçadors inscrits


Del 10 al 17 de setembre tindrà lloc la setmana de caça de l’isard. Enguany, a part de les adjudicacions directes d’isards a cada colla de caçadors, s’ha introduït un sorteig per adjudicar les captures sense atorgar. A aquest sorteig només hi podien accedir els caçadors que haguéssin participat en els censos d’isards juntament amb els banders, fet que ha incentivat la seva col·laboració.

Aquest diumenge s’inicia la Setmana de l’isard. Prèviament a aquest període de caça, el cos de banders ha realitzat controls de l’estat de l’espècie des de punts estratègics, una feina que s’ha de començar abans que despunti el sol, ja que les altes temperatures dificulten la localització dels animals. Enguany, per primera vegada s’ha premiat la participació dels caçadors en els recomptes d’isards optant a més captures, fet que ha comportat l’augment de la col·laboració.

Durant la Setmana de l’isard es mantindran els controls rutinaris als caçadors i, a més, s’augmentarà el seguiment de les captures. Tot i aquesta vigilància, els banders asseguren que els darrers anys no hi hagut cap incident ni infracció rellevant.

569 caçadors estan inscrits a la Setmana de l’isard, 50 més que l’any passat. També ha augmentat el nombre d’isards comptats, que arriba als 800 i, per tant, s’han autoritzat més captures, un total de 143.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.