Els dissenyadors que s’han presentat al concurs dels euros andorrans han estat tant professionals com amateurs. D’entre els que s’han presentat a l’obertura de plecs, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí, han destacat la motivació de participar en el que serà una icona del país, i el prestigi que això suposa. Aquest dimarts al matí s’han obert els sobres amb el plec de bases i la declaració jurada, però l’obertura dels sobres amb els dissenys s’ha posposat per les 15 hores per donar temps a completar algunes detalls dels primers sobres que faltaven.

Dels 37 sobres que s’han presentat al disseny dels euros andorrans, un total de set els han presentat empreses i la resta s’han entregat a títol personal per persones físiques. La mesa ha obert els sobres amb la documentació del plec de bases i la declaració jurada, i sis han quedat a l’espera per afegir la declaració jurada o alguna rúbrica. Per aquest motiu s’ha posposat l’obertura dels sobres amb els dissenys per a aquest dimarts a les 15 hores. Durant aquesta setmana i la següent el jurat revisarà els dissenys i el Ministeri de Finances comunicarà el resultat als seleccionats de cada format.

D’entre els participants, Paolo Ramos de l’empresa 9mk ha destacat el prestigi que suposaria haver dissenyat una icona del país com és la seva moneda. Ha explicat que el disseny els ha portat feina sobretot per l’elaboració artesanal del treball, però que han quedat contents amb la proposta que fan, que creuen que té possibilitats de guanyar.

Per la seva banda, Pere Guillermo, també ha fet una proposta al concurs. Tot i que no es dedica al disseny professionalment, sí que és una afició seva, i normalment fa retolacions o quadres. Així, l’oportunitat de dissenyar una moneda del país va ser el que el va atraure. Pensa que ‘la idea de tenir una moneda a la mà i haver-la dissenyat un mateix és una gran satisfacció’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada