Disquets a l’espai

La següent història narra com han canviat les tecnologies en unes poques dècades. Recentment l’astronauta de l’Agència Estatal Europea, Alexander Gerst, que resideix en la mateixa estació espacial, va publicar una fotografia en el seu compte de Twitter en la qual mostrava uns disquets que algú havia deixat en una taquilla fa 18 anys i que van quedar oblidats. Es tracta de disquets de Windows 95, Windows 98, la versió 4.0 de Norton Utilities, disquets de la NASA, i “Discos de dades de suport al personal de la tripulació” de l'”Expedició 1″.

Aquesta va ser la primera expedició en la qual va haver-hi una estada de llarga durada. CNET ha considerat que, pels disquets fotografiats, probablement es tracti de l’expedició realitzada per Segei Krikalev, William Shepherd i Yuri Guidezenko des de novembre de l’any 2000 fins a març de 2001.

Els disquets, que la majoria dels joves no sabran què són, van ser fa un parell de dècades el suport físic hegemònic per emmagatzemar informació virtual i poder-la transportar de forma senzilla. Aquesta tecnologia va ser substituïda pel CD que al seu torn van ser substituïts per les memòries “flaix” portàtils.

Resulta curiós que mentre els humans podien anar a l’espai i passar allí mig any, les Noves Tecnologies encara no s’havien desenvolupat com ho han fet en els nostres dies. Vivim un temps en el qual anar a la lluna era possible però no era possible xatejar de forma gratuïta amb milions de persones.

En definitiva, les tecnologies no avancen en una mateixa línia, ho fan a bandades com demostra aquesta història.

TOTES LES NOTÍCIES