El dia de la patrona de la Policia és un bon moment per traçar les perspectives de futur d’un Cos que té un paper fonamental en qualsevol societat democràtica, i encara més en l’andorrana, que fa de la seguretat un dels seus trets identitaris i diferenciadors més fonamentals.

Malgrat el context de crisi econòmica que ha comportat una disminució significativa dels ingressos públics durant diversos exercicis consecutius, ni jo ni cap altre membre del Govern no hem volgut mai que la contenció pressupostària i l’obligada racionalització de la despesa afectés els serveis públics més essencials. I la Policia és, sens dubte, un d’aquests serveis públics, un dels àmbits que no s’ha vist ni es veurà afectat per les polítiques de contenció del dèficit.

En aquest sentit, durant els propers mesos prosseguirem amb la modernització del Cos de Policia amb l’adquisició de quatre noves motocicletes i un nou furgó de detinguts. A més, el Cos també podrà disposar de sis nous vehicles en règim de rènting.

L’esforç del Govern per invertir en la modernització de la Policia és un esforç constant que tindrà continuïtat en els propers exercicis pressupostaris i que evidenci el nostre compromís amb una àrea que considerem especialment sensible i el nostre convenciment que la seguretat ciutadana és un dels actius més preuats del Principat d’Andorra.

Un esforç pressupostari que no es limita a la renovació del material, sinó que també abasta la convocatòria de concursos per cobrir les places vacants resultants de les jubilacions. Perquè durant aquests primers 10 mesos en què he estat al capdavant del Ministeri de Justícia i Interior m’he reafirmat en la convicció que el principal actiu del Cos de Policia són les persones que l’integren.

Unes persones que avui són el centre d’aquesta festivitat. O que haurien de ser-ho.

Perquè aquesta no és la festa del Ministeri d’Interior, ni del Govern. Aquesta és la festa del Cos de Policia. Per això lamento profundament algunes absències d’avui; perquè amb aquestes absències no és el Govern el que en surt perjudicat, ni tan sols el Ministeri que encapçalo. És el Cos de Policia i la seva imatge que en resulten malmesos.

Tots els que ens dediquem al servei públic ens hem de guanyar cada dia, cada hora, la confiança dels ciutadans. I molt especialment aquells que, com vosaltres, els agents de la Policia, teniu una missió més important: la de vetllar per la seguretat ciutadans i l’ordre públic. Cada dia us heu de fer mereixedors de la confiança que la societat té dipositada en vosaltres. Us exhorto a seguir treballant amb fermesa, amb rigor i sense fer soroll per seguir sent la Policia que sempre heu estat: un Cos al servei dels ciutadans, amb vocació d’auxiliar, com bé ens recorda la festivitat de la vostra patrona.

Que sigui el vostre capteniment, el rigorós i lleial compliment del vostre deure, el que parli per vosaltres.

De lleialtat, de rigor i de vocació d’auxili en poden donar compte tots els agents que avui reben la insígnia corresponent als 15, 20 o 30 anys de servei al Cos; de servei al ciutadà. A tots ells, moltes gràcies per la vostra dedicació.

Moltes gràcies i bon dia de la patrona.

8Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada