A partir d’avui a les 12.00 hores, i fins al 26 de juny a les 12.00 hores, els joves europeus poden sol·licitar un bitllet que els donarà l’oportunitat de descobrir el seu continent des del mes de juliol fins a final del mes d’octubre del 2018. DiscoverEU els permetrà conèixer de primera mà la diversitat d’Europa, gaudir de la seva riquesa cultural, fer nous amics i ser conscients de la identitat europea.

«DiscoverEU és una excel·lent oportunitat perquè els joves coneguin Europa viatjant d’una manera que cap llibre o documental pot oferir. Confio que aquesta experiència representarà un canvi positiu per als joves que hi participin i per als indrets que visitin. Demà engegarem aquesta gran iniciativa per bastir 15 000 històries europees inoblidables, que seran seguides de moltes altres enguany i anys a venir», ha declarat el comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esports, Tibor Navracsics.

En el marc d’aquesta nova iniciativa de la UE, els joves podran viatjar tots sols o en grups d’un màxim de cinc persones. Com a norma general, hauran de viatjar amb tren. Tot i així, per garantir que tothom pugui visitar qualsevol indret del continent, en alguns casos els participants podran fer servir altres modes de transport com ara autobusos o ferries o, excepcionalment, avions. D’aquesta manera, es garantirà que els joves que viuen a zones remotes o a qualsevol illa de la UE també tinguin l’oportunitat de participar-hi. Com que el 2018 és l’any europeu del patrimoni cultural, els joves viatgers tindran l’oportunitat de participar en els nombrosos actes que s’organitzaran arreu d’Europa.

Com presentar una sol·licitud
Els sol·licitants hauran de facilitar les seves dades personals i detalls del viatge que tinguin previst fer. També hauran d’omplir un qüestionari de cinc preguntes relacionat amb l’any europeu del patrimoni cultural, les iniciatives de la UE adreçades als joves i les properes eleccions al Parlament Europeu. A més, hauran de respondre una pregunta més: quants joves pensen ells o elles que voldrien participar en aquesta iniciativa. Les respostes permetran a la Comissió Europea de triar els guanyadors. A continuació, els participants hauran d’iniciar el seu viatge entre el 9 de juliol i el 30 de setembre del 2018 durant un període màxim de 30 dies i visitar fins a quatre destinacions a l’estranger.

Rerefons
Amb un pressupost de 12 milions d’euros el 2018, està previst que aquest any DiscoverEU ofereixi com a mínim a 20.000 joves l’oportunitat de viatjar per tot Europa. A cada estat membre se li ha assignat un nombre de bitllets en funció del seu percentatge de població respecte de la població total de la Unió Europea. La primera convocatòria s’engegarà demà i permetrà que com a mínim 15.000 beneficiaris puguin explorar el continent europeu. A la tardor del 2018 es farà una segona convocatòria de sol·licituds de com a mínim 5.000 bitllets. La Comissió Europea vol ampliar encara més aquesta iniciativa i, per tant, l’ha inclosa en la seva proposta per al proper programa Erasmus. Si el Parlament Europeu i el Consell hi estan d’acord, entre el 2021 i el 2027 podran marxar de viatge un milió i mig de joves 18 anys gràcies a un pressupost de 700 milions d’euros.

DiscoverEU és una iniciativa de la UE duta a terme arran d’una proposta del Parlament Europeu, que n’ha garantit el finançament el 2018 amb una acció preparatòria. La iniciativa se centra principalment en els joves de 18 anys perquè representen el pas a l’edat adulta.

La Comissió Europea voldria conèixer de primera mà l’experiència viatgera dels joves i, per tant, els encoratja a compartir les seves experiències i aventures. Vet aquí per què, un cop seleccionats, els participants formaran part de la comunitat DiscoverEU, esdevindran ambaixadors d’aquesta iniciativa i se’ls convidarà a explicar les seves experiències viatgeres a les xarxes socials com ara Facebook, Twitter o Instagram o fent-ne una presentació en el seu centre escolar o a la seva comunitat local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada