La violència és un tema sobre el qual es podria escriure moltes pàgines, Però avui vull resumir alguns punts. La violència s’exerceix a la llar per algú de la família ja sigui papa, mama, germans, cosins, etc, o fora de l’ell. La violència intrafamiliar es dóna bàsicament per tres factors com  la manca de control d’impulsos, la carència afectiva i la incapacitat per resoldre el problema adequadament, a més d’abús d’alcohol i drogues.

Quan en la família hi ha violència, els principals afectats són els nens, que han de presenciar aquesta manifestació de violència entre els seus pares. Els insults passen als cops, a la disputa legal, la pàtria potestat, les demandes i una infinitat de situacions que compliquen més la relació entre ells; deixant amb això més que un dolor físic, una empremta inesborrable en la vida dels nens  i sens dubte entre les persones que es manifesten amb la violència.

La violència intrafamiliar és un tema que en els últims anys ha crescut notablement a causa de la manca de consciència que tenen els ciutadans.

Això es dóna per molts motius, un d’ells i el que més es dóna és per la situació econòmica en què es troba la família. Això fa que els pares de família tinguin discussions que fins i tot puguin arribar a la violència. Quan es presenti aquesta situació a les famílies cal molta comunicació ja que és una de les coses més importants i demanar ajuda el més aviat possible abans que ocorrin problemes més greus; és normal tenir problemes entre famílies, però no és normal arribar a la violència.

El maltractament psicològic, com fustigar, intimidar i humiliar, pot ser difícil de detectar perquè no deixa marques o cicatrius visibles, però també és una violència verbal. Les amenaces, els insults, les desqualificacions i el menyspreu són formes de maltractament psicològic que poden fer molt de mal i deixar trastorns emocionals; no només mentre ocorren, sinó també a llarg termini. Què s’ha de fer si estàs sent víctima de qualsevol tipus de maltractament o violència de l’home a dona, i de dona a home etc?

Protegir-se. En una persona en qui confiïs. Si la persona que us maltracta us ha agredit físicament, denunciar i demanar atenció mèdica immediatament.

Evitar aïllar-se dels vostres amics i familiars, no és un bon remei. Moltes persones, com psicòlegs, metges, professors i amics, us voldran ajudar; permet que ho facin.
No us penseu que podeu sortir d’aquesta situació sol.

És important que sapigueu que el fet de demanar ajuda no és signe de debilitat; per contra, indica que sou molt valents i esteu disposat a defensar-vos. Mereixeu que us tractin amb respecte i podeu trobar ajuda.

L’objectiu principal és fer una gran reflexió sobre el tema de la violència, a causa de la gran quantitat de problemes que porta aquest fenomen per a una societat com la nostra, on la major part del temps ens trobem sota un ambient de violència, convertint-se en un dels temes més comuns per als mitjans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada