Diputació i Consell Comarcal s’impliquen en l’arranjament de l’accés a Vilanova de Banat

vilanova-de-banatLa Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’implicaran en l’arranjament del camí d’accés a Vilanova de Banat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alàs i Cerc.

El president comarcal, Jesús Fierro, ha explicat que han pres la decisió en constatar que el consistori no té capacitat actualment per assumir tot sol la reforma de la via a partir d’Artedó. Per això, les dues institucions supramunicipals col·laboraran per garantir que la circulació es pugui fer en unes condicions dignes, atès que actualment el ferm està en molt mal estat i fins i tot ha causat accidents.

Tot i això, Fierro ha apuntat que la Diputació no té previst assumir de manera definitiva el manteniment del camí, atès que antigament els veïns van rebutjar l’oferiment de l’ens provicial per fer-se’n càrrec.

Començar per l’asfalt

L’actuació més urgent és la reforma de l’asfalt, que es vol completar abans de l’hivern. L’any vinent es remodelarà les cunetes. L’actuació té un pressupost global de més 500.000 euros.

Els veïns i propietaris reclamen des de fa temps una solució per a l’accés, ja que el mal estat s’ha convertit en un obstacle tant per als pocs veïns que hi viuen de manera permanent com per als qui hi van el cap de setmana o bé de manera esporàdica.

TOTES LES NOTÍCIES