Dinar de germanor dels Hortalans d’Escaldes-Engordany de la temporada 2014

La setmana passada va tenir lloc el tradicional dinar de germanor organitzat per la Llar de Jubilats d’Escaldes-Engordany, que va comptar amb la presència de la cònsol major, Trini Marin, i la consellera de Gent Gran, Magda Sinfreu.

També hi van participar el conseller de Serveis, Josep Tudel, i el conseller Salomó Benluch així com Mossén Jaume Soy.

En el seu parlament Magda Sinfreu va agrair el suport de  la Fundació Reig, que estava representada per Esther Segura.

Els hortalans van compartir la trobada amb un ambient distès i parlant cadascú d’ells del resultat de la seva parcel·la. Uns amb més èxit que d’altres ja que aquest any les pluges han perjudicat les produccions de tomàquets principalment. S’ha obtingut però una bona collita d’enciams i escaroles així com de carbassons. Encara que aquest any les mongetes han estat una mica afectades per l’aranya roja.

Per altra banda, el horts de la part alta de casa Sucarana, han estat conreats com és habitual pels pacients de la U.C.A. (Unitat de Conductes Addictives) i la seva representant, Àngels Santolaria va comentar el benefici que els aporta als pacients el poder disposar d’aquest espai a l’aire lliure per realizar tasques de conreu. 

hortsEn una altra línia, la cònsol major, Trini Marin, va dir que està previst què de les 19 parcel·les disponibles, (a part de la destinada a la U.C.A.)  s’ha previst per al pròxim curs de reservar-ne una per als escolars de la parròquia, a fi de facilitar-los l’experiència pràctica del programa d’ecologia i  mediambient. 

Tanmateix, la trobada entre els representants de les institucions i els hortelans ha permès un intercanvi profitós per ambdues parts, ja que és a través d’aquests actes que hom pot copsar millor les necessitats de la gent gran quant a activitats socials.

Finalment s’ha de dir que els hortalans van voler agrair la col·laboració del Santi, un operari del comú, que els ha ajudat en mantenir els camins d’accés nets d’herba, ja que a causa de l’elevada  pluviometria d’aquest estiu, que ha estat de l’ordre dels  150 litres per m2,  hauria estat molt complicat el pas per anar a les diferents parcel·les dels Horts. Cal també donar les gràcies al propietaris dels terrenys, la familia Sucarana, que un any més ha cedit els seus espais per al conreu, els quals hem pogut gaudir i conrear a proximitat del camí d’Engordany a les Escaldes.