Dimecres 20 és el darrer dia per presentar sol·licituds als Horts Socials de la Seu

El pròxim dimecres, 20 de febrer, s’acaba el termini per presentar les sol·licituds d’accés a una de les parcel·les dels horts socials municipals, situats a l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell. Les persones interessades podran presentar la seva sol·licitud al Consorci d’Atenció a les Persones.

Els requisits que cal complir per a poder optar a un dels horts socials són: tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d’Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L’ús de les parcel·les és a títol personal. En el moment de tramitar la sol·licitud caldrà que els interessats presentin el justificant de la pensió de jubilació.

La selecció dels beneficiaris d’entre totes les sol•licituds presentades es formalitzarà per valoració de raons socials, en el cas que hi hagi més sol·licituds que parcel·les. Del 20 al 28 de febrer es procedirà a la seva valoració i durant el mes de març es comunicarà la resolució als interessats.

S’atorgarà una llicència gratuïta a precari per a dues temporades fins el 30 de novembre de 2014 a les persones que se’ls doni la llicència pel seu conreu.

Junta d’Hortolans

Les bases de funcionament dels horts socials disposen que es constituirà una junta d’hortolans, composada per tots els titulars dels horts, així com un assessor tècnic i una persona designada pel Consorci. Així s’ha procedit durant el temps de concessió anterior, i l’òrgan ha servit per resoldre dubtes i compartir experiències.

Recordem que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va condicionar fa un parell d’anys uns terrenys d’uns 800m2 a l’Horta del Valira, a tocar del pont de Castellciutat, per a horts socials.

 

TOTES LES NOTÍCIES