Dilluns, últim dia per presentar-se al Concurs de guions

Els joves que vulguin participar en el desè Concurs de guions poden entregar els seus treballs fins dilluns que ve, dia 21, al Servei de Política Lingüística (SPL) abans de les 5 de la tarda o per correu electrònic ( splcultura.gov@andorra.ad) fins a les 12 de la nit.

El certamen es divideix en dos categories segons els cursos dels alumnes: 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, i troisième i seconde (categoria A); i 1r i 2n de batxillerat, première i terminale, i DEP i batxillerat professional (categoria B). Els tres primers classificats de cada categoria rebran vals de compra cedits per Pyrénées Andorra de 350, 250 i 150 euros, vàlids per a aquests grans magatzems.

Els guions han de ser en català, inèdits i firmats per un o diversos autors. Han de ser històries, diàlegs, etc., de tema lliure i breus, de 4 minuts com a màxim. Cal que siguin realistes (que es puguin convertir en curtmetratges) i que no tinguin més de 4 personatges. Les obres han de contenir el nom i els cognoms dels autors, la classe, l’escola, la categoria i el títol.

Després que el jurat seleccioni els millors treballs, els alumnes de batxillerat artístic i de la comunicació de l’Escola Andorrana interpretaran i enregistraran dos guions que es convertiran en curtmetratges, s’emetran per Andorra Televisió i es penjaran al web de l’SPL (www.catala.ad).

Paral·lelament, es posarà en marxa un grup de voluntaris que rebran formació teatral i començaran a treballar amb diversos textos, amb el suport de l’actor Alfons Casal, per fer-ne una lectura dramatitzada en l’acte de lliurament de premis.

El Concurs de guions, organitzat pel Servei de Política Lingüística, compta amb el suport de Pyrénées Andorra, el Comú d’Andorra la Vella i Ràdio i Televisió d’Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES