pat-palau-seuAquest pròxim dilluns, 15 de setembre, s’iniciaran les obres de reurbanització del Pati Palau de la Seu d’Urgell, amb l’objectiu d’integrar aquesta plaça del centre històric de la ciutat amb la resta dels carrers de la zona com el carrer dels Canonges i els carrerons que hi conflueixen (c/ Ramon Llombart, c/ Sant Just, c/ de la Sort, c/ Sant Roc i c/ de l’Escorxador).

Jesús Fierro, tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu, ha manifestat al respecte que “es tracta d’una obra del tot necessària, pel fet de ser l’única zona del centre històric que queda per restaurar; i cal que tinguem en compte que s’hi ubica el Palau Episcopal, edifici de referència a la ciutat”.

Les obres consistiran en substituir l’actual paviment per un de nou seguint amb el disseny i els mateixos materials dels carrers de l’entorn. Concretament s’hi posarà un paviment com una ‘catifa’ a franges per a tota la plaça al mateix nivell.

Les franges d’aquesta ‘catifa’ seguiran les alineacions de les façanes dels edificis de la plaça, que no són paral·leles entre elles i que són la prolongació de les alineacions dels carrers que donen al Pati Palau.

La diferenciació entre la zona de trànsit rodat i la de vianants es farà a través de peces de pavimentació de diferent format. El paviment (excepte franges) es disposarà de manera ortogonal a la façana del Palau Episcopal amb l’objectiu de reconèixer-lo com a l’edifici més important d’aquesta plaça.

Al nord i al sud de la plaça s’hi reservaran dues petites zones d’aparcament protegides de la part central de la plaça per una franja d’aigua i un altre d’arbres, respectivament. La franja d’aigua, en record del petit estany que hi ha actualment, estarà format per una bassa d’aigua alimentada per dues fonts, tot fent una al·legoria dels rius Segre i Valira que conformen la plana del municipi de la Seu d’Urgell.

10 setmanes d’obres

Les obres tenen una previsió de durada d’unes 10 setmanes, per aquest motiu el trànsit rodat a tota la plaça quedarà afectat. Al respecte, des de l’Ajuntament urgellenc s’ha demanat als veïns del Pati Palau disculpes pel destorb que aquest fet pugui ocasionar i s’agraeix per avançat la seva comprensió mentre durin les obres.

El pressupost de l’execució d’aquestes obres és de 565.952 euros. “L’habilitat per la recerca de recursos externs sumada a la capacitat d’estalvi de l’Ajuntament han fet possible el fet de poder fer front a una inversió d’aquesta magnitud”, ha afegit Fierro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada