Dilluns, nova visita a Sant Romà de les Bons

Sant Romà de les Bons
Sant Romà de les Bons (Visit Andorra)

Aquest mateix dilluns, dia 21 d’agost, hi ha programada una activitat ben interessant per a conèixer una petita mostra -però ben valuosa- del patrimoni del Principat. És una activitat que, a més, tindrà un encant especial en desenvolupar-se de nit, a partir de les 21 hores. A més, les temperatures seran també molt més agradables. S’emmarca en el cicle “Nits d’estiu als museus”.

Es tracta de descobrir, sota la llum del cel estrellat, els secrets que amaga l’església de Sant Romà de les Bons i tot el seu conjunt històric, a la parròquia d’Encamp. L’activitat és gratuïta i les places són limitades, per la qual cosa és necessària la reserva prèvia a: (+376) 833 551.

El conjunt històric de Les Bons es troba al poble d’Encamp. Està format per l’església de Sant Romà, una antiga torre de defensa, dos colomers i un dipòsit d’aigua excavat a la roca. D’aquest interessant conjunt que transporta a l’època medieval d’Andorra i que està enclavat estratègicament en un sortint rocós des d’on es podia controlar l’entrada a la vall, destaca l’església de Sant Romà, datada el segle XII, que acull una reproducció de les pintures romàniques del Mestre de Santa Coloma. Les dents de serra a la porta i les arcuacions llombardes de l’absis són les úniques decoracions arquitectòniques de l’edifici.

TOTES LES NOTÍCIES