L’església de Sant Romà de Vila serà l’escenari, el pròxim dilluns 10 de juny, de la seva tradicional diada, que començarà amb una missa solemne a les dotze del migdia. Els actes previstos continuaran amb un aperitiu i una ballada de sardanes.

Pels ciutadans que ho desitgin, el Comú d’Encamp posarà a disposició un autobús que sortirà a les 11.30 h des de la parada del costat de l’edifici de lʼantic telecabina.

Sant Romà de Vila

Església romànica reformada durant el segle XX, de construcció i planta molt senzilla, està rematada per un absis rectangular. El petit campanar d’espadanya acull una campana de tradició gòtica.

A l’interior de l’església trobarem la reproducció del frontal d’altar romànic que el 1922 va ingressar al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona. Aquest frontal d’altar és l’única mostra de pintura romànica sobre fusta que existeix a Andorra. A part és un dels pocs frontals d’altar romànics conservats íntegrament, és a dir, que encara avui en dia conserven les tres cares. A la cara fontal hi ha representada una Maiestas Domini envoltada per l’Ametlla Mística i 8 apòstols. A les altres dues cares hi han representades L’Assumpció de la Mare de Déu i tres apòstols més. El retaule és de principis del segle XX i representa la vida del sant titular i diferents sants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada