Dilluns començarà el Viari Show

Dilluns a les tres de la tarda s’inicia al Circuit d’Educació Viària de Santa Coloma el Viari Show.

La iniciativa i el Projecte del Viari Show neix d’un treball conjunt entre el Servei de Cases Pairals i la Unitat d’Educació Viària del Servei de Circulació, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Joventut, que facilita la programació a les escoles.

L’objectiu és possibilitar i afavorir la interrelació entre el col·lectiu de la gent gran i els infants, mitjançant l’Educació Viària.

Amb la iniciativa es vol també enfortir les tasques de coordinació dinàmica, adreçades als alumnes dels centres educatius de la Parròquia i alhora, a la Gent Gran. Afavorir l’autonomia i la responsabilitat personals i reforçar l’acceptació de les normes legals, així com fer prendre consciència del fet que, en societat, l’educació viària és cada dia més necessària com a eina de prevenció, per evitar accidents i per a una bona convivència ciutadana.

A més, es busca integrar la gent gran en el treball que s’està duent a terme en matèria d’educació viària i prevenció d’accidents i incidir positivament en el nucli familiar dels infants i joves, que ja reben des de fa 11 anys aquest tipus de formació, per aconseguir el suport i el compromís dels padrins, amb el reforçament dels ensenyaments que transmeten els equips d’educació viària a les escoles, en l’àmbit d’una mobilitat segura i en l’exercici del respecte vers la societat.

Una altra de les finalitats és fer reflexionar les persones grans sobre la complexitat de l’entorn viari i conscienciar-les del problema que representa en els desplaçaments.

(Foto: ANA)

 

TOTES LES NOTÍCIES