Dilluns arrenca la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell en tota la seva plena plenitud

El cartell anunciador de la festa de la gent gran, a la Seu
El cartell anunciador de la Festa de la Gent Gran, a la Seu (Ajuntament de la Seu)

El pròxim dilluns 26 de setembre arrenca el programa d’activitats de la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell que se celebrarà fins el diumenge 2 d’octubre, amb el lema ‘Apunta’t i gaudim junts!’

Així, la primera proposta d’aquesta ‘festa’ que es durà a terme serà un taller interactiu per a estimular les capacitats físiques i cognitives, a les onze del matí a la residència Llar de Sant Josep. A les dotze del migdia, tertúlia a Ràdio Seu, on es presentarà el contingut de la Festa de la Gent Gran d’aquest any; i a les set de la tarda, tindrà lloc la xerrada L’eutanàsia, per una mort digna, a càrrec de Alberto de Dios Romero, metge internista de la Fundació Sant Hospital, Susanna Clausó i Concepció Canut Farré.

 

Caminades i visites guiades

Dimarts 27 de setembre, la Festa continua amb l’activitat Anem a Món Sant Benet, on es faran dues visites guiades començant amb el monestir benedictí de Sant Benet de Bages, un dels conjunts monàstics de l’Edat Mitjana més ben conservats; i la Fundació Alícia, centre d’investigació científica i gastronòmica dedicat a la promoció dels bons hàbits alimentaris.

Dimecres 28, a les 10 del matí, caminada a peu per a promoure la mobilitat sostenible que consistirà en una visita a l’ermita de Sant Antoni del Tossal, a càrrec de Carles Gascón. Dijous 29 de setembre, tindrà lloc una altra caminada per a visitar el parc de la salut de la Gent Gran, a càrrec del Servei de Rehabilitació de la Fundació Sant Hospital i de la Secció Territorial de l’Alt Pirineu i Aran del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta excursió consistirà en una visita al parc de salut, acompanyats d’un fisioterapeuta que explicarà el funcionament dels diferents aparells que hi ha disponibles.

A les set de la tarda, se celebrarà un concert de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i del Conservatori de Música dels Pirineus, a la sala Sant Domènec.

Per al divendres 30 de setembre, la Festa de la Gent Gran proposa una activitat musical a les onze del matí: un taller gratuït de musicoteràpia, a càrrec de Pilar Planavila (musicoterapeuta), que tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música.

A les set de la tarda, a l’Espai Ermengol s’impartirà una xerrada a càrrec de Mònica Santín Ramos, sota el títol: ‘Artemisia Gentileschi, feminisme al segle XVII’, on es descobrirà la vida d’una dona que va patir, que va empoderar-se i que va crear obres d’art a l’alçada dels contemporanis de la seva època, com Caravaggio.

 

Dissabte 1 d’octubre: Dia Mundial de la Gent Gran

Una edició més, la Festa de la Gent Gran de la Seu inclou en el programa la celebració del ball cerdà intergeneracional, el dissabte 1 d’octubre, a les 12 del migdia, a la plaça de les Monges.

A les cinc de la tarda, una altra visita guiada: ‘Les muralles de la ciutat d’Urgell’ a càrrec de Pilar Aláez, amb la col·laboració de l’Espai Ermengol.

Diumenge 2 d’octubre, s’iniciarà el dia festiu amb dos concerts de cant coral: a les deu del matí amb la coral “Veus de la Seu, i a les onze del matí serà el torn de la Coral Signum. Ambdós concerts tindran lloc a la Llar de Sant Josep.

A les 12 del migdia, se celebrarà l’acte institucional, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidora de la Gent Gran, Marian Lamolla. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l’actuació musical de l’Orquestrina Trama que interpretarà música tradicional del Pirineu.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l’àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Bugatti. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

 

Exposició: ‘La naturalesa és l’art d’arreu’

Del 26 de setembre al 2 d’octubre, es podrà visitar l’exposició ‘La naturalesa és l’art d’arreu’, a càrrec de Ventureta Ribó. La mostra està formada per un conjunt d’obres realitzades des de les vivències quotidianes. L’entrada és gratuïta, a l’Esplai de la Gent Gran.

 

Col·laboradors

Un any més, la Festa de la Gent Gran està organitzada per la Regidoria de la Gent Gran de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració del Consell Municipal de Gent Gran, l’Esplai de la Gent Gran, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, Ràdio Seu, Escola Municipal de Música i Conservatori de Música dels Pirineus, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, Àrea d’Igualtat (Ajuntament i CAPAU), Creu Roja, Servei de Rehabilitació de la Fundació Sant Hospital i Secció Territorial de l’Alt Pirineu i Aran del Col·legi de Fisioterapeutas de Catalunya, Grup de ball i organització Ball Cerdà, Coral Veus de La Seu, Coral Signum, l’Associació ‘Dret a morir dignament Catalunya’, Alberto de Dios Romero i Bufet Porta Advocats (Susanna Clausó Estival).

TOTES LES NOTÍCIES