Dijous, cita al Cineclub de la Seu

Cineclub La Seu d’Urgell reprèn la programació del primer trimestre del 2018 aquest dijous 18 de gener amb “Doña Clara”. Clara, una ex-crítica musical de Recife de 65 anys, viu retirada en un edifici particular, l’Aquarius, construït en la dècada de 1940 sobre la chic Avinguda Boa Viagem, que voreja l’oceà. Un important promotor ha comprat tots els apartaments, però ella es nega a vendre el seu i emprèn una guerra freda contra l’empresa que l’assetja. La situació d’estrès la pertorba i la porta a pensar en la seva vida, el seu passat, en els seus éssers estimats.

Seguirem el 25 de gener amb la nova pel·lícula del britànic David Mackenzie, “Comanchería”, és un magnífic ‘neowestern’ ple de tensió, humor negre i hipnòtica melancolia. Amb música de Nick Cave.

El 8 de febrer projectarem “Lumière comienza la aventura”. El 1895, els germans Lumière van inventar el cinematògraf i van dirigir moltes de les primeres pel·lícules de la història del cinema. La pel·lícula ofereix una selecció de 108 pel·lícules restaurades que ens mostren un viatge als orígens del cinema.

El 22 de febrer, “Risttuules (In the crosswind)” des d’una mirada inspiradíssima, compromesa, impregnada de sobrietat i amb una posada en escena impecable, recrea un episodi de la història oblidat: la deportació massiva de ciutadans d’Estònia a terres siberianes per treballar-hi en condiciones infrahumanes, l’any 1941.

El 8 de març, coincidint amb el dia internacional de la dona treballadora, “Júlia ist”, d’Elena Martín. Júlia és una estudiant que viu una vida còmoda i que es disposa a gaudir d’una estada a Berlín gràcies al programa Erasmus. Tot sembla que li somriu. Però un cop a Berlín les coses no seran com s’havia imaginat

El 15 de març, projectarem “Most beautiful island”, la pel·lícula dels cineclubs. La directora, actriu i guionista Ana Asensio va guanyar la passada primavera al South By Southwest Film Festival (SXSW) d’Austin (Texas, Estats Units) amb òpera prima. Una immigrant espanyola sense papers a Nova York es veu obligada a acceptar una feina d’una nit, ben remunerada i aparentment senzilla. No obstant això, l’oferta li fa descobrir el costat més cruel del somni americà.

I finalitzarem, abans de Setmana Santa amb l’adaptació lliure del passatge dels Evangelis sinòptics on Jesucrist passa 40 dies i 40 nits de dejuni aïllat del món abans de l’entrada triomfal a Jerusalem, “Últimos días en el desierto”especula al voltant de les crisis i temptacions del fill de Déu, encarnat aquí per Ewan McGregor, durant aquestes jornades.

Recordeu que totes les sessions d’aquest trimestre seran a les 22h a la sala 2 de cinemes Guiu.